arbounienlwerkgeverveiligheidkeuringenvolandis 1440x420

Arbodienstverlening voor de bouw

Stuur een aanvraag

Samen werken aan een gezonde sector

Welkom bij Arbo Unie. Wij kijken er naar uit om met onze professionals jouw medewerkers preventief te ondersteunen om hun leven lang optimaal te kunnen werken. Met meer dan 40 jaar ervaring in de bouwbranche en met 36 vestigingen door heel Nederland zijn we in staat om samen met jullie organisatie te werken aan veiligheid en gezonde, productieve medewerkers. 

Direct een aanvraag doen?

Je medewerkers een leven lang optimaal laten werken

Onze oplossingen voor de bouwbranche

PAGO/DIA

Met een gratis PAGO/DIA (Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek/ Duurzame Inzetbaarheid Analyse) brengen we eventuele (mentale) gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen in kaart. In de bouw is vaak sprake van lichamelijk zwaar werk. Dit brengt risico’s met zich mee. We onderzoeken rug en ledematen, testen de ogen, het gehoor, longfuncties, hart en het bloed van uw medewerkers. En geven advies en informatie om mogelijke risico’s te voorkomen of gerichte acties te ondernemen.

Risico-inventarisatie & -evaluatie

Werkomstandigheden die het werk van je medewerkers optimaal ondersteunen. Dat is de basis voor succes. Door hier regelmatig aandacht aan te geven voorkom je onnodige risico’s. De risico-inventarisatie en -evaluatie van Arbo Unie helpt je daarbij.

Bouwkeuringen

Ook Voor de verplichte en gerichte periodieke medische keuringen, intredeonderzoeken, aanstellingskeuringen, healthchecks, vitalitychecks en vaccinaties zijn wij u graag van dienst. Arbo Unie beschikt over specifiek voor de bouw opgeleide keuringsartsen en doktersassistenten met een brede kennis van en ervaring op dit gebied. Uw medewerkers kunnen zelf online een afspraak plannen. Gemakkelijk en snel.  

Vervolgacties

Arbo Unie verzorgt ook de uit de onderzoeken voortkomende vervolgacties. Denk hierbij aan leefstijlbegeleiding, werkplekonderzoek, begeleiding door bedrijfsmaatschappelijk werker of psycholoog, spreekuren bij bedrijfsarts, bedrijfsveiligheidskundige, ergonoom en/of een bedrijfsfysiotherapeut. Als de vervolgacties gericht zijn op het individu, dan worden ze door de branche betaald.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over onze oplossingen voor de bouw? Neem dan contact met ons op via branchecentrumbouw@arbounie.nl.

Samen werken aan veiligheid en gezonde productieve medewerkers?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media