Gezondheid 1440x420px def

Werken met gevaarlijke stoffen

  1. Gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen

Advies nodig?

088 272 60 25

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Stuur een e-mail

Andrea Hiddinga 420x420px

Andrea Hiddinga

Gecertificeerd arbeidshygiënist

Elke vraag over gevaarlijke stoffen is uniek, evenals de te beoordelen blootstellingssituatie. Steeds opnieuw moet bedacht worden welk model of welke meet/analysetechniek het beste kan worden ingezet. 

Arbo Unie heeft de kennis en jarenlange ervaring en expertise op dit vak. Daarom zijn wij in staat je te ondersteunen bij al je vragen over blootstelling aan gevaarlijke stoffen. 

Werken met gevaarlijke stoffen

Het ECTS biedt een unieke bundeling van kennis op het gebied van gevaarlijke stoffen, in combinatie met veel praktische ervaring.

REACH

Het ECTS adviseert branches, maar ook individuele industriële bedrijven en MKB. Of je nu producent, importeur of downstream user bent, wij helpen je graag op weg en volgen de Europese ontwikkelingen op de voet.

Nanotechnologie

Het ECTS is betrokken geweest bij een aantal projecten rondom nano en kan op meerdere vlakken ondersteuning bieden.

Gassen in containers

Containers uit Azië en Zuid-Amerika worden veelal gegast om te voorkomen dat de lading aangetast wordt door insecten. Bestickering van de container en melding op de vrachtbrief dat de container gegast is, ontbreken echter vaak.

Asbest

Het ECTS helpt de risico's voor je medewerker terug te dringen. Ook adviseert het ECTS over de vervolgstappen, zorgen we voor een goede medische begeleiding van mensen die met asbest werken en geven we voorlichting in organisaties waar medewerkers met asbest is contact komen.

Biologische monitoring

Het beoordelen van blootstelling in een biologisch medium zoals bloed of urine heeft voordelen boven luchtmonitoring. Het ECTS adviseert over mogelijkheden, meetplannen en interpretatie van resultaten.