1440 x 420 Afbeelding  Levensloop en generatie 2 witte gloed

Goed werkgeverschap voor iedereen

Diversiteit en inclusie op de werkvloer, van start tot aan het pensioen

De behoeften en verwachtingen op de werkvloer verschillen per generatie en levensfase. Hoe ga je om met loopbaanvraagstukken? Wat kan je doen om de overgang meer bespreekbaar te maken? En hoe houd je je medewerkers gezond tot aan hun pensioen? Om medewerkers van diverse leeftijdsgroepen succesvol aan je organisatie te binden, is het belangrijk om te begrijpen wat hen motiveert, wat ze belangrijk vinden in hun werk en welke verwachtingen zij hebben van jou als werkgever. Een positief werkklimaat en begrip voor je medewerkers vergroot die motivatie en voorkomt uitval door mentale en fysieke klachten.

Goed werkgeverschap gaat over het zorgen voor een fijne werkomgeving, waarin iedereen zich thuis, begrepen en veilig voelt. Met de diensten van Arbo Unie krijg je inzicht in wat medewerkers uit verschillende generaties drijft, welke uitdagingen zij tegenkomen en hoe je juist de diversiteit aan perspectieven en ervaringen kunt gebruiken voor een fijne samenwerking en betere resultaten.

Webinar aantrekkelijk werkgeverschap

Ontdek hoe je medewerkers kunt binden, zodat zij met energie en plezier voor je (blijven) werken.

Ongemakkelijke onderwerpen – hoe ga je het gesprek aan

Artikel: Lastige onderwerpen – hoe ga je het gesprek aan?

Een medewerker zit duidelijk niet goed in haar vel. Je vermoedt dat de overgang ermee te maken heeft. Hoe kaart je zoiets als leidinggevende aan? Ontdek 5 tips voor vragen waarmee je een lastig onderwerp bespreek maakt en 10 do's en don'ts voor leidinggevenden als het gaat om het voeren van gesprekken over lastige onderwerpen.

Lees artikel

Onze diensten