Preventief Medisch Onderzoek Arbo Unie

Preventief Medisch Onderzoek

Vraag een offerte aan

Op weg naar een vitale en succesvolle organisatie

Een preventief medisch onderzoek (PMO) is een onmisbaar instrument voor een vitale en succesvolle organisatie. Met een kwalitatief en praktisch advies krijg je inzicht in hoe je de gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers kunt bevorderen. En we helpen je op weg met doelgerichte vervolgstappen die je organisatiedoelen versterken. 

Met een PMO krijg je inzicht in de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers. Door met de resultaten aan de slag te gaan zorg je voor betrokken en gemotiveerde mensen die betere prestaties leveren en plezier hebben in hun werk.

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter. Wil je weten wat een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kost?

Zomeractie 560 x 350

Zomeractie PMO

Wil je de vitaliteit en gezondheid van je medewerkers verhogen? Maak dan voor 16 augustus gebruik van onze eenmalige zomeractie en profiteer van een gratis activatiepakket ter waarde van € 3500.

Voordelen van de zomeractie:

 • Verbeter de gezondheid en vitaliteit van je team
 • Verhoog de deelname aan het PMO met een uitgebreid activatiepakket
 • Bied extra ondersteuning aan leidinggevenden voor een succesvol PMO
meer informatie

Waarom ons PMO?

USP Kennis
Investering in vitaliteit
Het biedt inzicht in energiegevers en –nemers van je mensen, waardoor je gericht kunt investeren in vitaliteit.
USP activatie
Activatie medewerkers
Met een inspirerend activatiepakket betrekken we jouw medewerkers vanaf het begin op een positieve en laagdrempelige manier, waardoor meer medewerkers meedoen.
USP kwaliteit
Impactvol advies
Met onze brede expertise en wetenschappelijke aanpak ontvang je een kwalitatief en praktisch advies om de vitaliteit en gezondheid te versterken.

Passend bij jouw organisatie

PAGO (>250 mdw.)

PAGO (> 250 medewerkers)

Met een PAGO breng je de werkgerelateerde gezondheidseffecten van jouw organisatie in kaart. Onze PAGO omvat vragenlijsten en gezondheidsonderzoeken, samengesteld op basis van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) en bedrijfsartsadvies. Dit resulteert in:

 • Wettelijke naleving: ons PAGO voldoet aan alle vereisten voor het monitoren van medewerkersgezondheid.
 • Groepsrapportage: ontvang na afronding een gedetailleerd rapport met knelpunten en verbeteradvies, inclusief inzicht in werkgerelateerde gezondheidseffecten.
 • Individueel rapport: elke medewerker ontvangt een persoonlijk rapport met duidelijke resultaten en advies.
Meer informatie over PAGO
 
PMO Vitaal (>250 mdw.)
PMO Vitaal (>250 mdw.)

PMO Vitaal (> 250 medewerkers)

Met ons PMO Vitaal krijg je inzicht in de vitaliteit van je medewerkers, gericht op het versterken ervan. De vragenlijst onderzoekt werksituatie, thuissituatie en persoonlijkheid, met focus op regelmogelijkheden en energiebronnen. Dit PMO omvat:

 • Healthcheck: metingen van lengte, gewicht, BMI, buikomvang, vetpercentage, vingerprik glucose & cholesterol, en bloeddruk.
 • Groepsrapportage met advies voor vitaliteitsvergroting.
 • Individueel rapport voor de medewerker: heldere resultaten en advies voor vitaliteitsbehoud of -verbetering, inclusief persoonlijk gesprek met vitaliteitscoach.
  Meer informatie over PMO Vitaal
  PMO Optimaal (> 250 mdw.)
  PMO Optimaal (> 250 mdw.)

  PMO Optimaal (> 250 medewerkers)

  Het PMO Optimaal, ons meest uitgebreide PMO, combineert PAGO en PMO Vitaal. Hierdoor krijg je inzicht in werkgerelateerde risico's en de vitaliteit van je medewerkers, inclusief alle mentale en fysieke aspecten. Optioneel kan het PMO worden uitgebreid met een FMS-test voor inzicht in bewegingsmogelijkheden en beperkingen van de medewerker. Dit resulteert in:

  • Groepsrapportage: gedetailleerd rapport met knelpunten en verbeteradvies, inclusief inzicht in werkgerelateerde gezondheidseffecten en vitaliteit van het team.
  • Individueel rapport voor de medewerker: heldere resultaten en advies voor vitaliteitsbehoud of -verbetering, inclusief persoonlijk gesprek met vitaliteitscoach.
  Meer informatie over PMO Optimaal
  PMO MKB (50-250 mdw.)
  PMO MKB (50-250 mdw.)

  PMO MKB (50-250 medewerkers)

  Het PMO MKB richt zich op organisaties met 50-250 medewerkers. Het combineert PAGO en PMO Vitaal voor inzicht in werkgerelateerde risico's en medewerkersvitaliteit. We onderscheiden twee functiegroepen: kantoor en uitvoerend, elk met een specifieke vragenlijst en gezondheidsonderzoek. De uitvoering is op een Arbo Unie locatie. Resultaat is:

  • Groepsrapportage: gedetailleerd rapport met knelpunten en verbeteradvies, inclusief inzicht in gezondheidseffecten en teamvitaliteit.
  • Individueel rapport: heldere resultaten en advies voor vitaliteitsbehoud of -verbetering, met persoonlijk gesprek met vitaliteitscoach.
  • Met het PMO MKB kunnen we je snel een passend aanbod voor je organisatie bieden, vraag hier een offerte aan.
  Meer informatie over PMO MKB
  PMO (< 50 mdw.)
  PMO (< 50 mdw.)

  PMO (tot 50 medewerkers)

  Voor kleinere groepen deelnemers past een maatwerk PMO meestal niet. Een individueel PMO sluit beter aan. Voor organisaties met maximaal 50 werknemers, of enkele deelnemers bij grotere organisaties, bieden we een individueel PMO. Het combineert PAGO en een Healthcheck voor inzicht in werkgerelateerde gezondheidseffecten en vitaliteit. Uitvoering door Arbo Unie's Keuringsafdeling op locaties van Arbo Unie.

  • Medewerkers ontvangen e-mail met onderzoeksresultaten.
  • Geen groepsrapportage, maar bespreking resultaten met keuringsarts.
  • Snel passend aanbod mogelijk, vraag hier een offerte aan.
  Meer informatie over PMO tot 50 mdw.
  PMO Kr8werk

  PMO als startpunt voor een vitale organisatie

  Ons PMO leidt je naar een vitale en succesvolle organisatie. Voer het PMO uit en ontvang een groepsrapport met concrete aanbevelingen om de vitaliteit binnen je organisatie te verhogen. Laat een arbeids- en organisatieadviseur je begeleiden tijdens het Vitale Koersgesprek om jouw organisatiedoelen te behalen. Dankzij vitaliteitsinterventies die zijn afgestemd op jouw organisatiebehoeften, versterk je de betrokkenheid en vitaliteit van je medewerkers.
  Activatiepakket PMO Arbo Unie

  Activatie van medewerkers, meer mensen doen mee

  Het aanbieden van een PMO of PAGO is één ding. Ervoor zorgen dat medewerkers daadwerkelijk deelnemen is iets anders. Met ons activatiepakket betrekken we jouw medewerkers vanaf het begin op een positieve manier, waardoor meer mensen deelnemen.

  Lees meer

  Hoe kun je beoordelen of jouw organisatie wel of niet vitaal is?

  Het PMO helpt je om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te beoordelen. In deze podcast legt Ammar El Zarow, arbeids- en organisatieadviseur, uit hoe je met het PMO de gezondheid van je organisatie meet en wat dit jouw medewerkers én organisatie oplevert.

  Luister de podcast

  Amar 200x290

  De eerste stap naar een vitale en succesvolle organisatie

  Kies voor ons PMO en zet jouw medewerkers in hun kracht. Met onze heldere aanpak krijg je grip op jouw route naar een gezonde en succesvolle organisatie. Dit zorgt voor betrokken en gemotiveerde medewerkers die beter presteren en meer plezier hebben in hun werk.

   

  Vraag een offerte aan

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

  Aanmelden

  Volg ons op social media