1. PMO Preventief Medisch Onderzoek

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Prestaties lever je met gezonde en vitale werknemers. Een preventief medisch onderzoek biedt je zicht op hun werkvermogen, mentale veerkracht, eventuele gezondheidsrisico’s en leefstijl. Ons advies is om periodiek een dergelijk onderzoek aan te bieden. De uitkomsten van het onderzoek helpen bij het stimuleren van gezond gedrag. Zorg dat je ze daarom altijd bespreekbaar maakt, zodat de deelnemer zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen.

Het preventief medisch onderzoek is vaak gebaseerd op de bevindingen uit een risico-inventarisatie en -evaluatie. Het bestaat uit een doelgerichte vragenlijst en een medisch onderzoek door een bedrijfsarts. De exacte invulling van de vragenlijst en het medisch onderzoek zijn afgestemd op je organisatie en bepalen we samen. We voeren het onderzoek ook op locatie uit.

De uitkomsten weerspiegelden trends die je ook in onze maatschappij terugvindt, zoals toenemend overgewicht. Collega’s die hiermee kampen hebben adviezen gekregen om daar mee aan de slag te gaan.

Vraag offerte aan

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter.

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 68 00

Ma t/m vr van 8.00-17.00 uur

Gebeld worden

Bel-mij-terug

We bellen terug wanneer het jou uit komt!

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie.

Preventief medisch onderzoek gedaan, en dan?

Je weet nu aan welke aspecten je meer aandacht wilt besteden om de gezondheid en vitaliteit van je werknemers te bevorderen. Vooral voor degenen die wat extra hulp kunnen gebruiken om in beweging te komen. De volgende drie aspecten zijn altijd zinvol om verzuim te voorkomen.

  • Werken aan vitaliteit: zorgen dat mensen lekker in hun vel zitten. Wat hiervoor nodig is verschilt per persoon. De een wil meer bewegen, de ander stoppen met roken of gezonder eten. Weer een ander worstelt met de balans tussen werk en privé. 
  • Zorgen voor een gezonde werkplek: we brengen veel tijd op ons werk door, dus zorg voor een prettig klimaat, voorkom  gevaarlijke blootstellingen en biedt de juiste ergonomie. Of je nou in een kantoor of in een productieomgeving werkt. 
  • Prettig werkomgeving: een omgeving waarin mensen zich veilig en vertrouwd voelen. Waar ze de ruimte ervaren om verantwoordelijkheid te nemen en problemen aan te kaarten. Wie iedere dag fluitend naar het werk gaat, valt minder snel uit.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

Aanmelden

Volg ons op social media

Deze oplossingen kunnen je ook verder helpen

Mentale veerkracht training

Leidinggevenden leren hun werknemers te stimuleren om aan de slag te gaan met mentale veerkracht.

Polshoogte

Programma met fitheidsbandjes en coaching zorgt voor het doorlopend stimuleren en meetbaar maken van vitaliteit.

RI&E

Veilig werken begint bij het (h)erkennen en beperken van de risico’s binnen je organisatie.
Met de RI&E zorg je voor een systematische aanpak.