Lekker-in-je-vel-pmo-1440x420px

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Vraag een offerte aan

Op weg naar een vitale en succesvolle organisatie

We bieden ons vernieuwde en innovatieve Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan via ons nieuwe label Kr8werk . Hierbij gaan we ervan uit dat juist het versterken van mensen het verschil maakt. Dit zorgt voor betrokken en gemotiveerde mensen, die in hun kracht staan en plezier hebben in het werk dat ze doen én in hun leven. Door de heldere aanpak krijg je meer grip op weg naar een vitale en succesvolle organisatie.

 kr8werk-horizontaal-logo-560px 

De drie belangrijkste pijlers in de route naar een vitale en succesvolle organisatie zijn:

 1. De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
 2. Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
 3. Het impactvolle advies

Hiermee zet je medewerkers in hun kracht. We helpen je om op basis van heldere en wetenschappelijke inzichten én effectieve interventies dit mogelijk te maken.

kr8werk-Visieplaat-2024

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter. Wil je weten wat een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kost?

Kies het PMO dat bij jouw organisatie past

Elke organisatie heeft eigen doelen en behoeften als het gaat om de inzetbaarheid van medewerkers. Er is altijd een PAGO of PMO dat hierbij aansluit.

PAGO (>250 mdw.)

PAGO (> 250 medewerkers)

Met het PAGO krijg je inzicht in mogelijke werkgerelateerde gezondheidseffecten van jouw medewerkers, zowel vanuit de vragenlijsten als het eventuele bijpassende gezondheidsonderzoek. Op basis van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) én het advies van jouw bedrijfsarts, stellen we het PAGO samen.

 • Inzicht in energiebronnen vanuit onze Energielijst Werk en Privé
 • Verder kijken dan werkgerelateerde risico's
 • Individueel rapport met duidelijke resultaten en gericht advies
 • Groepsrapportage met advies voor de organisatie
Meer informatie over PAGO
PMO Vitaal (>250 mdw.)
PMO Vitaal (>250 mdw.)

PMO Vitaal (> 250 medewerkers)

De focus bij het PMO Vitaal ligt op de vitaliteitsaanpak, gericht op het versterken van uw medewerkers, zowel mentaal als fysiek. De vragenlijst richt zich op de werksituatie, thuissituatie en de persoonlijkheid. Binnen dit PMO doen we een Healthcheck. Deze bestaat uit de basismetingen lengte, gewicht, BMI, buikomvang, vetpercentage, vingerprik glucose & cholesterol, en bloeddruk.

 • Focus op persoonlijkheid, regelmogelijkheden en energiebronnen
 • Individueel rapport met duidelijke resultaten en gericht advies
 • Persoonlijk gesprek met een vitaliteitscoach
 • Groepsrapportage met advies voor de organisatie
  Meer informatie over PMO Vitaal
  PMO Optimaal (> 250 mdw.)
  PMO Optimaal (> 250 mdw.)

  PMO Optimaal (> 250 medewerkers)

  Het PMO Optimaal is het meeste uitgebreide PMO. Het is een combinatie van het PAGO en het PMO Vitaal. Hierdoor krijg je zowel inzicht in de werk gerelateerde risico’s als in de persoonlijke energiebronnen en vitaliteit van je medewerkers. Met het PMO Optimaal brengen we alle mentale en fysieke aspecten van jouw medewerkers in beeld.

  • Combinatie van PAGO en PMO Vitaal
  • Individueel rapport met duidelijke resultaten en gericht advies
  • Persoonlijk gesprek met een vitaliteitscoach
  • Groepsrapportage met advies voor de organisatie
  • Optie: FMS-test (Functional Movement Screen)
  Meer informatie over PMO Optimaal
  PMO MKB (50-250 mdw.)
  PMO MKB (50-250 mdw.)

  PMO MKB (50-250 medewerkers)

  Het PMO MKB is ontwikkeld voor organisaties met 50-250 medewerkers. Het is, net als het PMO Optimaal, een combinatie van het PAGO en het PMO Vitaal. Hierdoor krijg je zowel inzicht in de werk gerelateerde risico’s als in de persoonlijke energiebronnen en vitaliteit van je medewerkers. Er wordt onderscheid gemaakt in twee functiegroepen: Kantoor en Uitvoerend. Voor elk van deze functiegroepen is een vast vragenlijst- en gezondheidsonderzoek samengesteld. Met het PMO MKB kunnen we je snel van een passend aanbod voor je organisatie voorzien.

  • Combinatie van PAGO en PMO Vitaal
  • Uitvoering op Arbo Unie locaties
  • Individueel rapport met duidelijke resultaten en gerichte advies
  • Persoonlijk gesprek met een vitaliteitscoach
  • Groepsrapportage met advies voor de organisatie
  • Snel offerte
  Meer informatie over PMO MKB
  PMO (< 50 mdw.)
  PMO (< 50 mdw.)

  PMO (tot 50 medewerkers)

  Voor kleinere aantallen deelnemers is een maatwerk aanpak voor het PMO veelal niet passend. Een individueel PMO sluit dan beter aan bij de vraagstelling. Voor organisaties met maximaal 50 werknemers, of een beperkt aantal deelnemers bij grotere organisaties, bieden we daarom een individueel PMO. Het is een combinatie van een PAGO en een Healthcheck. Je medewerkers krijgen inzicht in mogelijke werkgerelateerde gezondheidseffecten en hun vitaliteit. Je kunt hier als werkgever eenvoudig gebruik van maken door het invullen van het opdrachtformulier.

  • Eén vaste invulling voor vragenlijst- en gezondheidsonderzoek
  • Uitvoering door de afdeling Keuringen van Arbo Unie, op Arbo Unie locaties
  • Nabespreking resultaten met keuringsarts
  • Medewerker ontvangt e-mail met resultaten van het onderzoek
  • Geen groepsrapportage mogelijk
  • Eenvoudig opdracht geven met ons opdrachtformulier
  Meer informatie over PMO tot 50 mdw.
  Lekker-in-je-vel-pmo-1900x350px

  Nieuw: betrokken medewerkers door het activatiepakket

  Nieuw: betrokken medewerkers door het activatiepakket

  Het PMO aanbieden is één. Er voor zorgen dat medewerkers ook gaan deelnemen is twee. Speciaal hiervoor hebben wij 3 frisse en eigentijdse activatiepakketten ontwikkeld om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk medewerkers aan het PMO deelnemen. Weten welk activatiepakket het beste bij jouw organisatie past?

   

  Neem nu de eerste stap naar een vitale en succesvolle organisatie

  Als jouw medewerkers doen waar ze goed in zijn, komen ze in hun kracht te staan. Kies daarom voor ons PMO. Met onze heldere aanpak krijg je grip op jouw route naar een gezonde en succesvolle organisatie met een optimale mix tussen werk en vitaliteit.

   

  Vraag een offerte aan

  pmo-infographic-560px

  Het Preventief Medisch Onderzoek

  als startpunt voor vitale medewerkers

  Welke drie stappen kun je zetten?

  Gezonde en fitte mensen in je organisatie hebben energie en zijn slagvaardig. Welke stappen kun je zetten om om de vitaliteit van je medewerkers te verhogen?

  • De eerste stap is het vitale koers gesprek
  • Daarna bepalen we de individuele vitaliteit
  • Als laatste maken we de vitaliteit overzichtelijk

  Met als resultaat een leven lang optimaal werken.

  Download de infographic

  Preventief Medisch Onderzoek gedaan, en nu?

  Op basis van de uitkomsten vanuit het PMO in combinatie met onze heldere en wetenschappelijke inzichten volgt een impactvol advies. Als een van de weinige aanbieders kan Arbo Unie op basis van inzichten, historische data en wetenschappelijke onderbouwing ‘voorspellen’ hoe het welzijn en de inzetbaarheid van werkenden echt kan worden bevorderd. Het impactvolle advies geeft je waardevolle inzichten en biedt je gerichte, doeltreffende en effectieve interventies voor jouw medewerkers aan.

  Door het effect van de interventies te blijven monitoren zorgen we ervoor dat het resultaat ook behouden blijft. Hierbij leggen we de nadruk op het vasthouden van het nieuw geleerde gedrag. We ondersteunen je organisatie met nieuwe methodieken en onderscheidende (online en offline) tools, die een positieve stijl van werken en leven bevorderen. Zo zorgen we voor vroegtijdige signalering van gezondheidseffecten met als doel dat jouw mensen echt in hun kracht komen te
  staan in elke fase van hun (werkende) leven.

  Veel gestelde vragen over PMO

  Wie voert een PMO uit?

  PMO wordt uitgevoerd door één of meer arbo-professionals. Bij de uitvoering speelt de bedrijfsarts een centrale rol. Maar ook de arboverpleegkundige, arbeids- en organisatiedeskundige, laborant/functieassistent en doktersassistent kunnen bij PMO een taak hebben.

  Waar kan ik een PMO aanvragen?

  Je kunt een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aanvragen via dit offerteformulier.

  Is een PMO verplicht voor organisaties?

  De Arbowet (artikel 18) verplicht werkgevers inderdaad om PMO aan hun werknemers aan te bieden met als doel om gericht de risico’s die het werk voor de gezondheid van de werknemers met zich meebrengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Je werkgever moet een PMO aanbieden aan alle collega’s, en neemt ook de kosten van het PMO voor zijn rekening. De ondernemingsraad kan de werkgever wijzen op zijn verplichting om een PMO aan te bieden. Ook individuele werknemers kunnen om een PMO vragen. Zij kunnen hun verzoek rechtstreeks bij de werkgever neerleggen, of bij een vertrouwenspersoon binnen de organisatie.

  Wat hebben mijn medewerkers aan een PMO?

  Met een dergelijk onderzoek maak je van tijd tot tijd de balans op. Het onderzoek brengt de gezondheid van jou en je medewerkers in kaart. Eventuele problemen die te maken hebben met het werk en je gezondheid komen in een vroeg stadium aan het licht. Na het onderzoek kan het bedrijf maatregelen nemen om je gezondheid te beschermen of te verbeteren.
  Meedoen aan een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) biedt natuurlijk geen zekerheid voor een goede gezondheid in de komende jaren. PMO is een momentopname. PMO voorspelt niet, maar signaleert gezondheids- en werkproblemen, en maakt het mogelijk om te komen tot zinvolle acties.

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

  Aanmelden

  Volg ons op social media