Lekker-in-je-vel-pmo-1440x420px

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Vraag een offerte aan

Op weg naar een vitale en succesvolle organisatie

Ons vernieuwde en innovatieve Preventief Medisch Onderzoek (PMO) gaat ervanuit dat juist het versterken van mensen het verschil maakt. Dit zorgt voor betrokken en gemotiveerde mensen, die in hun kracht staan en plezier hebben in het werk dat ze doen én in hun leven. Door onze heldere aanpak krijg je meer grip op weg naar een vitale en succesvolle organisatie.

De drie belangrijkste pijlers in de route naar een vitale en succesvolle organisatie zijn:

  1. De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
  2. Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO)
  3. Het impactvolle advies

Hiermee zet je medewerkers in hun kracht. Wij helpen je om op basis van heldere en wetenschappelijke inzichten én effectieve interventies dit mogelijk te maken.

 

Visieplaat-700px

 

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter. Wil je weten wat een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kost?

Kies het PMO dat bij jouw organisatie past

Elke organisatie heeft eigen doelen en behoeften als het gaat om de inzetbaarheid van medewerkers. Er is altijd een PAGO of PMO dat hierbij aansluit.

PAGO

Inzicht in werk gerelateerde gezondheids-effecten

Het PAGO bestaat uit een innovatieve vragenlijst en het eventuele bijpassende gezondheidsonderzoek. Op basis van de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) én het advies van de bedrijfsarts, stellen we het PAGO samen. Je krijgt inzicht in welke energiebronnen je kunt inzetten om medewerkers nog beter in hun kracht te zetten. We kijken dus verder dan alleen de werk gerelateerde risico’s.

PMO Vitaal

Het Vitaliteitsonderzoek

Bij het PMO Vitaal ligt de focus op de vitaliteitsaanpak, gericht op het versterken van medewerkers, zowel mentaal als fysiek. Door de combinatie van een innovatieve vragenlijst én een Healthcheck krijg je inzicht en gericht advies voor jouw medewerkers en organisatie.

PMO Optimaal

De complete gezondheidscheck

Dit PMO is een combinatie van de eerste twee pakketten. Je krijgt zowel inzicht in de werk gerelateerde risico’s als in de persoonlijke energiebronnen. Hiermee brengen we de algehele lichamelijke en geestelijke gesteldheid van medewerkers in beeld.

Nieuw: betrokken medewerkers door het activatiepakket

Het PMO aanbieden is één. Er voor zorgen dat medewerkers ook gaan deelnemen is twee. Speciaal hiervoor hebben wij 3 frisse en eigentijdse activatiepakketten ontwikkeld om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk medewerkers aan het PMO deelnemen. 

 
Lekker-in-je-vel-pmo-1900x350px

Neem nu de eerste stap naar een vitale en succesvolle organisatie

Als jouw medewerkers doen waar ze goed in zijn, komen ze in hun kracht te staan. Kies daarom voor ons PMO. Met onze heldere aanpak krijg je grip op jouw route naar een gezonde en succesvolle organisatie met een optimale mix tussen werk en vitaliteit.

 

Vraag een offerte aan

pmo-infographic-560px

Het Preventief Medisch Onderzoek

als startpunt voor vitale medewerkers

Welke drie stappen kun je zetten?

Gezonde en fitte mensen in je organisatie hebben energie en zijn slagvaardig. Welke stappen kun je zetten om om de vitaliteit van je medewerkers te verhogen?

  • De eerste stap is het vitale koers gesprek
  • Daarna bepalen we de individuele vitaliteit
  • Als laatste maken we de vitaliteit overzichtelijk

Met als resultaat een leven lang optimaal werken.

Download de infographic

Preventief Medisch Onderzoek gedaan, en nu?

Op basis van de uitkomsten vanuit het PMO in combinatie met onze heldere en wetenschappelijke inzichten volgt een impactvol advies. Als een van de weinige aanbieders kan Arbo Unie op basis van inzichten, historische data en wetenschappelijke onderbouwing ‘voorspellen’ hoe het welzijn en de inzetbaarheid van werkenden echt kan worden bevorderd. Het impactvolle advies geeft je waardevolle inzichten en biedt je gerichte, doeltreffende en effectieve interventies voor jouw medewerkers aan.

Door het effect van de interventies te blijven monitoren zorgen we ervoor dat het resultaat ook behouden blijft. Hierbij leggen we de nadruk op het vasthouden van het nieuw geleerde gedrag. We ondersteunen je organisatie met nieuwe methodieken en onderscheidende (online en offline) tools, die een positieve stijl van werken en leven bevorderen. Zo zorgen we voor vroegtijdige signalering van gezondheidseffecten met als doel dat jouw mensen echt in hun kracht komen te
staan in elke fase van hun (werkende) leven.

Veel gestelde vragen over PMO

Wie voert een PMO uit?

PMO wordt uitgevoerd door één of meer arbo-professionals. Bij de uitvoering speelt de bedrijfsarts een centrale rol. Maar ook de arboverpleegkundige, arbeids- en organisatiedeskundige, laborant/functieassistent en doktersassistent kunnen bij PMO een taak hebben.

Waar kan ik een PMO aanvragen?

Je kunt een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aanvragen via dit offerteformulier.

Is een PMO verplicht voor organisaties?

De Arbowet (artikel 18) verplicht werkgevers inderdaad om PMO aan hun werknemers aan te bieden met als doel om gericht de risico’s die het werk voor de gezondheid van de werknemers met zich meebrengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Je werkgever moet een PMO aanbieden aan alle collega’s, en neemt ook de kosten van het PMO voor zijn rekening. De ondernemingsraad kan de werkgever wijzen op zijn verplichting om een PMO aan te bieden. Ook individuele werknemers kunnen om een PMO vragen. Zij kunnen hun verzoek rechtstreeks bij de werkgever neerleggen, of bij een vertrouwenspersoon binnen de organisatie.

Wat hebben mijn medewerkers aan een PMO?

Met een dergelijk onderzoek maak je van tijd tot tijd de balans op. Het onderzoek brengt de gezondheid van jou en je medewerkers in kaart. Eventuele problemen die te maken hebben met het werk en je gezondheid komen in een vroeg stadium aan het licht. Na het onderzoek kan het bedrijf maatregelen nemen om je gezondheid te beschermen of te verbeteren.
Meedoen aan een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) biedt natuurlijk geen zekerheid voor een goede gezondheid in de komende jaren. PMO is een momentopname. PMO voorspelt niet, maar signaleert gezondheids- en werkproblemen, en maakt het mogelijk om te komen tot zinvolle acties.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

Aanmelden

Volg ons op social media