Ontmoet Wendel: arbeidshygiënist

Wendel Post werkt al 26 jaar bij Arbo Unie als arbeidshygiënist. Wendel: “Ik vind het echt mooi dat kwaliteit leidend is bij Arbo Unie. Voor mijn werk als arbeidshygiënist is kwaliteit namelijk een ontzettend belangrijk goed en en onze duidelijk werkwijze draagt hier sterk aan bij.”

Werken bij blog Wendel

Van bakkerij tot chemie 

“Het leukste aan mijn werk is eigenlijk de grote variatie van werkzaamheden en soorten klanten. Van een ambachtelijke bakkerij tot een chemisch bedrijf; ik kom echt overal langs. Soms maak ik ook een lijstje aan het einde van de week met alles wat ik heb gedaan, en dat lijstje is dan altijd zo divers. Dat maakt je werkdag elke keer weer interessant en ook uitdagend.”

Ik zit lekker in mijn vel bij Arbo Unie omdat ik zelf de vrijheid krijg om mijn werk in te delen en te beslissen welke projecten of klanten ik oppak. Ik heb dus de flexibiliteit om zelf invulling te geven aan mijn werk.

Arbeidsomstandigheden in het bedrijfs-DNA

“Mijn ambitie is om werkgevers er bewust van te maken dat ze altijd stil moeten staan bij wat voor effect iets heeft op arbeidsomstandigheden. Eigenlijk moeten we dus af van het gedachtegoed dat nadenken over arbeidsomstandigheden vervelend of lastig is, maar juist dat het werkgevers en werknemers ontzettend kan helpen om lekker in hun vel te zitten op de werkvloer. Arbeidsomstandigheden zitten in alles wat je doet als bedrijf en hierover nadenken moet dus onderdeel zijn van het bedrijfs-DNA.”

Samenwerken

“De samenwerking tussen collega’s bij Arbo Unie is altijd makkelijk en open, ook al zitten we soms verspreid over het hele land. Als ik bijvoorbeeld een specifieke vraag heb over een instrument kan ik deze in een van onze groepen stellen en binnen een paar minuten heb ik gelijk een antwoord. We ondersteunen elkaar dus goed met alles wat we doen.

Onze multidisciplinaire teams zijn ook een interessante toevoeging aan het werk, omdat we in deze teams met verschillende perspectieven naar een casus bij een klant kunnen kijken. Een bedrijfsarts kijkt bijvoorbeeld heel anders naar een probleem dan ik.” 

Na het werk

“In mijn vrije tijd ben ik momenteel veel aan het fotograferen. Als ik bij een klant een afspraak heb ga ik vaak dan een uurtje eerder weg zodat ik foto’s kan maken van de omringende natuur of gebouwen en industrie. Dan fotografeer ik niet alleen, maar heb ik ook even de kans om te wandelen en een frisse neus te halen. Dit geeft mij weer energie om iets van de dag te maken.”

Lekker-in-je-vol motto

“Mijn motto: ‘In the end it will be ok, if it’s not ok it’s not the end’. Ik gebruik dit motto om te herinneren dat hoewel een situatie misschien vervelend of lastig is, het meestal niet het eindpunt is. Uiteindelijk valt alles altijd op zijn plaats.”

Deel deze pagina

Werken bij Arbo Unie

Interesse?

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij Arbo Unie?