1. Arbeidsomstandigheden spreekuur

Arbeidsomstandigheden spreekuur

  • Werken aan duurzame inzetbaarheid
  • Raadpleeg de bedrijfsarts
  • Zorgt voor het voorkomen van uitval

Van werkenden wordt verwacht dat ze zich actief opstellen als het gaat om ontwikkeling, scholing, mobiliteit en ook gezondheid. Daarbij past het recht om bij gezondheidsklachten die met werk te maken hebben, een bedrijfsarts te raadplegen tijdens het arbeidsomstandighedenspreekuur. Bijvoorbeeld over werken en zwangerschap, ergonomie of de balans tussen werk en privé. Zo nodig stelt de bedrijfsarts vervolgacties voor. Denk bijvoorbeeld aan een werkplekonderzoek door een arbeidshygiënist of ergonoom of begeleiding door een bedrijfsmaatschappelijk werker of GZ psycholoog.

Met het arbeidsomstandighedenspreekuur ondersteun je je werknemers om zelf de regie te nemen over hun eigen (duurzame) inzetbaarheid. Bovendien draagt vrije, laagdrempelige toegang tot de bedrijfsarts bij aan het voorkomen van uitval. Individuele en ook collectieve gezondheidsrisico’s op het werk komen zo makkelijker en sneller aan het licht.

De vrije toegang van werknemers tot de bedrijfsarts is vastgelegd in de vernieuwde Arbowet.

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 68 00

Ma t/m vr van 8.00-17.00 uur

Gebeld worden

Bel-mij-terug

We bellen terug wanneer het jou uit komt!

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie.

Kies de aanpak die bij jouw organisatie past

Comfort

Met Comfort kies je voor maximale ondersteuning bij het werken aan inzetbaarheid. Die krijg je van een multidisciplinair team onder leiding van onze bedrijfsarts.

Gemak

Gezonde en productieve werknemers zijn goed voor de organisatie. Werkgevers en hun medewerkers zetten zich daar samen voor in. Kies je voor Gemak, dan biedt Arbo Unie daarbij maximale ondersteuning.

Samen

Het uitgangspunt is dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun fysieke en mentale gezondheid. Leidinggevenden dragen hier actief aan bij door hen te stimuleren in hun ontwikkeling.

Zeker

Met onze oplossing Zeker houd je de regie op duurzame inzetbaarheid zo veel mogelijk in eigen hand. Als je bedrijf(scultuur) erop ingericht is en leidinggevenden hun rol nemen, werkt dat uitstekend.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Deze oplossingen kunnen je ook verder helpen

Organisatie Quickscan

De uitkomst van deze online scan geeft je heldere inzichten voor een effectieve aanpak van verzuim en preventie. 

In.zicht  

In.zicht geeft een betrouwbare voorspelling van de inzetbaarheid van jouw medewerker op basis van de risico's die we kennen.

Regie op inzetbaarheid

Oplossingen voor de aanpak van verzuim die perfect aansluiten bij jouw type organisatie.