1. Werkgever
  2. Verzuim
  3. Voorkomen
  4. Mentale veerkracht

Mentale veerkracht

  • Herken werkstress
  • Leidinggevenden spelen belangrijke rol
  • Optimaal blijven presteren

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Wie stress op het werk tijdig herkent, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

Herken je tijdig de signalen van werkstress bij je werknemers? Leidinggevenden spelen daarbij een belangrijke rol. Zij weten als geen ander wat er speelt in hun team en kunnen tijdig het gesprek hierover aangaan. De dialoog tussen leiding en medewerker hierover op gang brengen is de kern van onze training voor leidinggevenden.  

Tijdens de praktische training Sturen op Mentale Veerkracht leren leidinggevenden hoe ze stress kunnen herkennen en kunnen sturen op een gezonde mentale veerkracht bij hun werknemers. Met als doel om de eigen teamleden te faciliteren om zelf actief aan de slag te gaan met het voorkomen van te veel werkstress.

Vraag offerte aan

Direct een prijs opvragen?

Vele werkgevers gingen je voor en reduceren zo uitval door werkstress.

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Preventief medisch onderzoek

Onderzoek de gezondheid van je werknemers en breng risico’s in kaart, om zo de inzetbaarheid van kwetsbare groepen te verbeteren.

Steun bij problemen

Herken de signalen van ongewenste omgangsvormen zoals pesten, discriminatie, agressie en seksuele discriminatie. 

Organisatie Quickscan

De uitkomst van deze online scan geeft je heldere inzichten voor een effectieve aanpak van verzuim en preventie.