mentale-veerkracht-werkstress

Workshop Mentale Veerkracht

Om werkstress te voorkomen

Aanvragen workshop

(Ver)binding voor minder werkstress

Steeds vaker verzuimen medewerkers als gevolg van psychische klachten. Als de stijging zich doorzet, dan is de verwachting dat in 2030 ruim een derde van de werkenden uitvalt door stressgerelateerde klachten. Verschillende factoren zijn hierop van invloed, zoals arbeidskrapte, hybride werken of sociale onveiligheid. Dit is niet alleen vervelend voor medewerkers, maar ook voor jouw organisatie. Verzuim brengt namelijk hoge kosten met zich mee.

(Ver)binding is een belangrijk onderdeel binnen werkstress. Het hebben van veilige sociale relaties is een belangrijke psychologische basisbehoefte. Dit draagt bij aan meer werkplezier en een betere mentale werkgezondheid. Hoe kun je medewerkers meer met elkaar en met de organisatie (ver)binden? Arbo Unie biedt daar verschillende producten en diensten voor aan: van lunchtafelkaartjes, een webinar over werkstress met Willem van Rhenen tot het volgen van workshops.

Workshop Mentale Veerkracht

Krijg inzicht in het ontstaan en voorkomen van burn-outs, ga met elkaar in gesprek en leer hoe je beter gebruik kunt maken van jouw energiebronnen.

Lunchtafelkaartjes: start het gesprek!

Omschrijving: Verbinding maken met collega’s doe je door interesse te tonen. Met onze lunchtafelkaartjes start je makkelijk het gesprek. Je kunt deze downloaden en printen. Leg de kaartjes neer in de kantine, bij het koffiezetapparaat of in een gezamenlijke ruimte. Het gaat niet om adviseren of oplossen, maar om verhalen te delen met elkaar.

Herken jij stress bij je medewerkers? Doe de StressCheck!

Vaak blijkt dat medewerkers minder lekker in hun vel zitten dan we denken. Stress is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Als je dat tijdig signaleert, is dat voor iedereen beter! Maar herken jij stress bij je medewerkers? En hoe kan je stress voorkomen?

Whitepaper Werkstress: Inzicht in stressfactoren en energiebronnen

Psychische problemen nemen onder de beroepsbevolking steeds meer toe. Ook is er een stijging in het aantal dagen dat werknemers verzuimen door werkstress. In deze whitepaper lees je hoe je opnieuw naar energiebronnen kunt zoeken in het werk, wat de invloed van de thuissituatie is op werkstress, welke rol persoonlijke eigenschappen spelen en wat je als leidinggevende kunt doen om de energie te verhogen. Download de whitepaper direct en verminder ook werkstress binnen jouw organisatie.

Podcast: Hoe zorgt verbinding voor minder werkstress?

Verbinding is een belangrijk onderdeel binnen werkstress. Het hebben van veilige sociale relaties is een belangrijke psychologische basisbehoefte. Dit draagt bij aan meer werkplezier en een betere mentale werkgezondheid. In deze podcast legt Jan van den Hoogen, Strategisch Arbeids- en Organisatie Adviseur, uit wat het belang is van verbinding en hoe dit bijdraagt aan het verminderen van werkstress.

Webinar: De kracht van (ver)binding om werkstress te voorkomen

Maandag 13 november heeft Willem van Rhenen, Chief Health Officer bij Arbo Unie en hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode, een webinar over werkstress en (ver)binding gegeven. Daarin vertelde Willem onder andere hoe groot de impact van (ver)binding op werkstress is en hoe je als organisatie kunt sturen op een goede (ver)binding en werkbeleving. Bekijk via onderstaande button de opname terug en download de presentatie.

Video Workshop Invloed omgeving op werkstress 2022

Bekijk hier de opname van vorig jaar van de online workshop: 'Invloed omgeving op werkstress'. Gepresenteerd door één van onze bedrijfsmaatschappelijk werkers, Yvonne Ruiter. 
Video-workshop-invloed-omgeving-werkstress-1753x421px

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media