1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Bekijk je verhuizing ook eens door een arbobril

Elk jaar verhuizen in Nederland tienduizenden bedrijven en overheidsinstellingen. Door je arbodienstverlener al tijdens de voorbereidingen te betrekken bij de inrichtingsplannen voor de nieuwe werkomgeving, kun je veel potentiële werkplekperikelen tijdig ondervangen. Dit ondervond ook de gemeente Leusden, die afgelopen najaar een nieuw pand in gebruik nam.

Herken jij overgangsklachten

Van de 3,9 miljoen werkende vrouwen in Nederland zijn er naar schatting een miljoen in de overgang. Dat zijn aantallen om rekening mee te houden, want zo’n 80 procent van hen ontwikkelt overgangsklachten – meestal milde, soms ernstige. Die klachten kunnen maar al te makkelijk verward worden met bijvoorbeeld stress- of depressieklachten. Tijd voor meer voorlichting, voor leidinggevenden én voor de vrouwen zelf.

Mobiele technologie en straling: wat moet je weten?

Smartphones, tablets, routers en zendmasten zijn niet meer weg te denken. Mobiele communicatie maakt ons werk en leven makkelijker. Toch zijn er ook zorgen. Bijvoorbeeld over de blootstelling aan elektromagnetische velden die met mobiele technologie gepaard gaat. Wat is er eigenlijk bekend over mogelijke effecten van elektromagnetische straling op de gezondheid en waar kun je in je organisatie op letten?

Thuiswerken - vloek of zegen?

In Nederland werken zo’n drie miljoen mensen thuis; 62 procent af en toe en 38 procent regelmatig (CBS). In deze 24-uurseconomie betekent dat al snel: altijd bereikbaar zijn. Ook ’s avonds en in het weekend. Thuiswerkers ervaren dan ook een relatief hoge werkdruk. Ze werken vaker over en vinden het lastiger om de balans tussen werk en privé gezond te houden. GZ-psycholoog Marijke Vink: “Er is een echt een andere mindset nodig.”

Hoe gaat het met je medewerkers?

Ongeveer een derde van het ziekteverzuim in Nederland is het gevolg van psychische klachten. Hoe ga je daar als werkgever of leidinggevende mee om? Hoe benader je medewerkers die door stress of andere psychische oorzaken zijn uitgevallen? En wat kun je eraan doen om psychisch verzuim te voorkomen?

Nog meer nieuws