1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Minder zitten: wat helpt?

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat dagelijks langdurig zitten onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs vroegtijdig overlijden kan veroorzaken. Geen gunstige berichten voor miljoenen kantoormedewerkers. Voor hen zijn er diverse hulpmiddelen op de markt om de zittijd tijdens hun werk te verkorten, van bureaufietsen tot zitballen. Hoe effectief zijn deze?

Fitter worden terwijl je werkt

Meer dan 80 procent van de Nederlanders beschouwt gezondheid als belangrijkste voorwaarde voor een goed leven, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau GfK. Of je gezond bent en blijft heb je niet helemaal zelf in de hand, maar je kan er wel invloed op uitoefenen. Ook onder werktijd.

De muisarm is terug

De pijnlijke pols is terug, zo blijkt uit een enquête onder Europese werknemers. Ook maken ze zich zorgen over langdurig zitten en giftige printers.

Succesvolle aanpak stimuleert bedrijfsartsenpool

De vraag naar bedrijfsartsen neemt toe, deels doordat meer mensen werken, deels door vergrijzing van de beroepsgroep. Ook bij Arbo Unie speelt de vraag: hoe kunnen we tegen deze achtergrond de gewenste kwaliteit aan onze klanten blijven leveren? Naast het werken in taakdelegatie vormt ons unieke arts-traineeprogramma een belangrijk onderdeel van de oplossing.

Wereldkankerdag

Vandaag is het Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Nog meer nieuws