1. Het laatste nieuws van Arbo Unie

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Statement Arbo Unie naar aanleiding van artikel Volkskrant 18 november

In de Volkskrant is op vrijdagavond 18 november een artikel verschenen over de arbeidsomstandigheden bij De Wereld Draait Door (DWDD) van BNNVARA. Hierin wordt onze organisatie en een medewerker, destijds als bedrijfsarts betrokken bij BNNVARA, genoemd.

Negatief getest, maar toch verkouden: moet je dan thuisblijven?

's Ochtends wakker worden met keelpijn en een paar seconden later merken dat je neus verstopt zit. Je doet snel een zelftest en deze is negatief. Je hebt dus geen corona, maar kan je wel snotterend op kantoor verschijnen?

Hoe kun je je rokende medewerkers helpen te stoppen?

Samen stoppen blijkt veel effectiever dan individuele pogingen. Nederland telt zo’n 3 miljoen rokers, van wie een derde elk jaar minstens één keer probeert om ervan af te komen. Hoe kun je je rokende medewerkers helpen te stoppen? En waarom zou je dat als werkgever willen?

Herhaalprik tegen corona zeevarenden per direct van start!

Vanaf maandag 26 september 2022 kunnen zeevarenden een herhaalprik tegen corona krijgen via Arbo Unie. Deze vaccinatieronde is een uitbreiding van het bestaande vaccinatieprogramma voor zeevarenden. Sinds de start van dit programma in 2021 hebben bijna 32.000 zeevarenden hun basisserie en/of 1e booster gehad. De vaccinaties (herhaalprik) worden gegeven op 4 locaties van Arbo Unie in Rotterdam Botlek, Amsterdam, Vlissingen en Groningen. Het is bij grotere groepen mogelijk om de vaccinaties aan boord van een schip te geven vanuit een aantal Nederlandse zeehavens.

Waarom werkgeluk steeds belangrijker wordt

Nederland staat al jaren in de top 5 van de gelukkigste landen ter wereld. Zelfs tijdens de lockdowns beoordeelden we ons leven met gemiddeld een 7,42. Qua werkgeluk scoren we ook niet slecht: dit cijfert schommelt al jaren rond de 7,2. Maar wat betekent dat eigenlijk? En wat doet het ertoe?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Nog meer nieuws