1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Werken vanuit huis en toch in verbinding

Onder normale werkomstandigheden is het soms al lastig de signalen te herkennen wanneer collega’s dreigen om te vallen. Laat staan nu velen van hen thuis werken, uit het zicht. Ondertussen zijn de risico’s op psychische nood misschien wel groter dan ooit. Hoe blijf je op afstand toch in verbinding en help je elkaar de crisis door?

Afspraken keuringen en vaccinaties weer mogelijk

Vanaf 16 maart jl. hebben wij alle afspraken voor keuringen en vaccinaties moeten afzeggen door de maatregelen van het coronavirus. Ons planportaal MijnAfspraken was hierdoor gesloten.

Perspectief in coronatijd

Nu het coronavirus de wereld in zijn greep houdt, liggen angst en depressieve gevoelens op de loer. Veel mensen maken zich zorgen over hun gezondheid en die van hun naasten, en over hun werk: is dat er straks nog? Wil je in deze onzekere periode positief blijven, dan is het zaak je eigen perspectief te creëren. En goed voor jezelf te zorgen, mentaal én fysiek.

Klaar voor de 1,5 meter organisatie?

Voor wie dat kan, blijft thuiswerken voorlopig de norm. Ondertussen kijken organisaties vooruit: hoe richten we ons in op de 1,5 meter samenleving? Hoe kunnen we straks weer verantwoord terug naar de werkplek? De Corona Werkscan van Arbo Unie helpt je alles in beeld te krijgen wat daarbij komt kijken.

Lach je gezond

Vandaag is het de internationale Dag van de Lach! Elke eerste zondag van de maand mei staat in het teken van bewustzijn creëren voor de gezondheidsvoordelen van lachen. Op deze dag worden normaal gesproken in meer dan 65 landen evenementen georganiseerd, om naast de gezondheidsvoordelen van lachen, ook aandacht te vragen voor vrede en het belang van lachen.

Nog meer nieuws