1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Niemand wil ziek worden van werken

In Nederland is ruim 35 procent van het verzuim werkgerelateerd. Een duidelijk signaal dat we toch nog niet zo goed in staat zijn de risico’s die werken met zich meebrengt, te onderkennen en te ondervangen.

Help! Hittestress op de werkvloer

De zomer is duidelijk begonnen: de temperaturen stegen eind juni naar tropisch. De komende maanden kunnen we vast nog meer hete dagen verwachten. Wat doen die hoge temperaturen met het welbevinden van je medewerkers? En hoe houd je de werkomgeving ook binnen comfortabel als buiten de mussen van het dak vallen?

Hoe laad je echt op in de vakantie?

Het vakantiehoogseizoen breekt deze maand weer aan. Dat betekent dat straks miljoenen werkenden voor even de deur achter zich dichttrekken om te genieten van één of een paar weken vrije tijd. Zodat ze daarna weer vol energie aan het werk kunnen. Hoe gebruik je die vakantieperiode om je echt op te laden?

Optimaal werken op (zeer) warme dagen

Vandaag en morgen kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden en ook de rest van de week houdt het zomerweer aan. De zonnige en (zeer) warme dagen hebben zonder twijfel invloed op de temperatuur op de werkplek. Hoe houd je als werkende Nederlander de komende week het hoofd koel?

Arbo Unie deelnemer aan Week van de RI&E

Tijdens de Week van de RI&E wordt er landelijk stilgestaan bij het belang van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Arbo Unie brengt graag het belang van een RI&E onder de aandacht en heeft speciaal voor deze week de gratis whitepaper ‘Gezondheidsrisico’s medewerkers beperken met behulp van een RI&E’ ontwikkeld.

Nog meer nieuws