1. Het laatste nieuws van Arbo Unie

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Fietsen naar het werk: gezond voor de mens, organisatie en maatschappij

Uit een onderzoek van TNO blijkt dat Nederlandse medewerkers gemiddeld meer dan 8,9 uur per dag zitten, wat het hoogste is in Europa. Het reisgedrag naar werk heeft hier een belangrijke bijdrage in. Een groot gedeelte van de Nederlandse beroepsbevolking gaat namelijk met de auto of het openbaar vervoer naar hun externe werklocatie (Ministerie van infrastructuur en Waterstaat, 2023). Om mensen aan te moedigen om naar het werk te fietsen, is donderdag 16 mei de landelijke Fiets naar je Werk Dag. Een mooi moment om jouw werknemers te stimuleren om in beweging te komen.

Arbo Unie gebruikt Zivver om vertrouwelijke informatie veilig te versturen

Arbo Unie gebruikt Zivver om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hiermee garanderen we dat gevoelige informatie met de modernste beveiliging wordt verzonden, en dat alleen jij de inhoud van de e-mail kunt lezen.

Hoe faciliteer je medewerkers die niet perfect gezond zijn?

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Des te belangrijker om na te denken over hoe je medewerkers aan het werk houdt, óók als een chronische aandoening of andere gezondheidsklachten hun functioneren soms in de weg staat. Lex Burdorf, hoofd maatschappelijke gezondheidszorg bij het Erasmus MC en commissaris bij Arbo Unie, maakt zich hard voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Lastige onderwerpen – hoe ga je het gesprek aan?

Een medewerker zit duidelijk niet goed in haar vel. Je vermoedt dat de overgang ermee te maken heeft. Hoe kaart je zoiets als leidinggevende aan? Het veelgehoorde advies ‘Ga het gesprek aan’ is in dit soort situaties - waarin leeftijds- en genderverschillen en soms ook taboes spelen - te kort door de bocht. Hoe breek je dan door het ongemak heen?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Nog meer nieuws