1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Haal het beste uit je preventiemedewerker

Een jaar geleden ging de herziene Arbowet in. Die deelt de preventiemedewerker een stevigere rol toe dan voorheen, om de werkgever nog beter te ondersteunen bij de zorg voor de dagelijkse arbeidsveiligheid en -gezondheid van alle medewerkers. Deze wijziging begint z’n vruchten af te werpen: steeds meer organisaties maken serieus werk van de inzet van hun preventiemedewerker(s). Hoe zit dat in jouw organisatie?

Hoe ga je om met autisme op het werk?

Naar schatting heeft ongeveer 1,2 procent van de bevolking autisme – zo’n 190.000 mensen. Werkenden met autisme kunnen uitstekend functioneren, alleen hun gedrag kan ook leiden tot misverstanden met de omgeving en zelf zijn ze vaak extra gevoelig voor bepaalde prikkels. Hoe ga je daar als leidinggevende goed mee om?

Draaien aan de juiste knoppen bij duurzame inzetbaarheid

Wat is de invloed van leefstijl en arbeidsomstandigheden zoals werkdruk, fysieke arbeid en waardering op inzetbaarheid? Welke ingrepen en aanpakken dragen bij aan de verbetering daarvan en waar kun je beter geen tijd aan besteden? Vragen waar Suzan Robroek, universitair docent bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, zich uitgebreid mee bezig houdt. “One size fits all” werkt niet.

Vakantiestress?

Ontspannen op vakantie gaan en vooral ontspannen terugkomen. Dat klinkt top. Toch valt het werkenden vaak niet mee om los te komen van uitdagingen en verplichtingen die ze even achter zich laten. Geen zicht op wat er wel of niet doorloopt kan je onrust geven, en je tijdens je reis te veel met lopende zaken bezighouden ook. Hoe zet je de knop om? ‘Regie’ is het sleutelwoord.

Nog meer nieuws