1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Optimo koppelt Arbo Unie aan AFAS Profit: Automatisering van verzuimdocumenten

Goed nieuws voor organisaties die gebruikmaken van AFAS Profit én Arbo Unie. AFAS Partner Optimo en Arbo Unie hebben de handen ineengeslagen om een geautomatiseerde oplossing te creëren voor het ophalen van de verzuimdocumenten. Deze geautomatiseerde oplossing neemt uw HR-afdeling veel uren werk uit handen en minimaliseert de kans op menselijke fouten bij het werken met vertrouwelijke persoonsgegevens.

5 Tips om Blue Monday te overleven

Het is weer bijna zo ver, Blue Monday. De dag waarop mensen zich neerslachtig, down of somber kunnen voelen. Maar waar komt Blue Monday nou eigenlijk vandaan? En hoe overleef je die dag? Dat lees je hier.

Breinvriendelijk werken in 2020

Je kunt je goede voornemens natuurlijk op elk moment starten, maar het past goed bij de jaarwisseling om eens terug te kijken en vooruit te blikken. Hoe kun je in 2020 slimmer werken en ervoor zorgen dat je ook aan het einde van het jaar met een goed gevoel kan terugkijken? We investeren steeds meer in ontspanning ná ons werk. En verwaarlozen de oorzaak van onze stress. Drukte op het werk bijvoorbeeld. Hoe zorg je er nu voor dat je vol met energie een drukke dag op het werk afsluit? Tijd om te investeren in ontspanning óp het werk. Start met breinvriendelijk te werken.

Persbericht: Voorzitterswissel en nieuwe toetreding bij Stichting Arbo Unie

Op 2 december jongstleden is Monika Milz (1957) benoemd als voorzitter van de Stichting Arbo Unie Nederland. Zij was al penningmeester van de Stichting en sinds 2014 verbonden aan Arbo Unie. Monika Milz volgt mr. Winnie Sorgdrager op, die na 15 jaar uittreedt als voorzitter van de Stichting vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn.

Professionaliseringsdag? Denk aan duurzame inzetbaarheid

Teamdagen, heisessies, studie- en professionaliseringsdagen: het zijn mooie gelegenheden om even afstand te nemen van de werkpraktijk en te werken aan een nieuwe strategie, inhoudelijke verdieping, toekomstplannen en innovatie. Ook duurzame inzetbaarheid leent zich goed als thema voor zo’n dag – de VCO-dag is hiervan een schoolvoorbeeld. Hoe pak je dat aan?

Nog meer nieuws