1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Lang verzuim laat zich voorspellen

Wanneer heeft een zieke medewerker baat bij snelle interventie om langdurig verzuim vóór te blijven? Wanneer is het zinvol om in een vroeg verzuimstadium als werkgever en werknemer onderling afspraken te maken over werkhervatting? Met het door Arbo Unie ontwikkelde In.zicht is deze afweging zeer accuraat te maken. Bedrijfsarts Corné Roelen: “Ik ken - ook internationaal - geen ander instrument dat langdurig verzuim zo goed voorspelt.”

Werken onder invloed: een verborgen probleem?

Na een iets te gezellig feestje zit er de volgende ochtend waarschijnlijk nog steeds alcohol in je bloed. Cannabis, MDMA, cocaïne en andere drugs kunnen zelfs dagen na gebruik in het lichaam blijven hangen. Hoe signaleer je of medewerkers incidenteel onder invloed werken of mogelijk zelfs problematisch innemen? Is dat jouw zaak en wanneer en hoe grijp je in?

Persbericht Verkenning samenwerking Arbo Unie en Zorg van de Zaak beëindigd

Utrecht - 6 september 2019 Voor de zomer zijn Arbo Unie en het Zorg van de Zaak Netwerk een verkenning gestart naar de haalbaarheid van een nauwe samenwerking. De gesprekken om tot een gezamenlijke zeggenschap te komen hebben echter niet tot het gewenste resultaat geleid. Dit betekent dat de besturen van beide organisaties recent in goed overleg hebben besloten om de verkenning naar de beoogde samenwerking te beëindigen.

Fris aan het werk met behoud vakantiegevoel

In de zomermaanden trekken we massaal de werkdeur achter ons dicht om thuis, in eigen land of waar ook ter wereld even op te laden. Luierend of bergbeklimmend, cultuurhappend of feestend. Eenmaal terug is dat heerlijke ontspannen vakantiegevoel vaak na een paar weken werken weer helemaal verdwenen, als het niet eerder is. Hoe houd je de vakantieblues op afstand?

Privé en werk gescheiden houden is niet altijd slim

Een sterfgeval, mantelzorg, schulden, een relatiecrisis – wanneer deel je privésituaties met collega’s of manager? Bijna iedereen maakt in het leven weleens iets ingrijpends mee: van een relatiecrisis tot psychische klachten en van financiële problemen tot dierbaren die ziek worden of overlijden. Gebeurtenissen die inherent zijn aan het leven, maar waarvan het toch vaak ingewikkeld is om er iets over te delen op je werk.

Nog meer nieuws