1. Het laatste nieuws van Arbo Unie

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Wanneer is je RI&E verlopen?

Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers zijn geen vanzelfsprekendheid. Daarom is een actuele Risico-Inventarisatie & -Evaluatie ook zo belangrijk: die brengt de risico’s van iedere functie helder in beeld en vormt daarmee een goede basis voor je arbobeleid. Elke organisatie moet een RI&E met bijbehorend plan van aanpak hebben. En up-to-date houden. Hoe doe je dat en wat zijn daarvoor de natuurlijke momenten?

Ziekteverzuim schiet omhoog door omikronvariant

In de eerste weken van januari 2022 loopt het aantal ziekmeldingen op met circa 30% ten opzichte van deze periode in 2020 voor de coronapandemie.

Wat doet een bedrijfsarts nu eigenlijk?

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Oude banen veranderen of verdwijnen, nieuwe banen doen hun intrede. Waar liggen de kansen? Deze keer: Marloes van Stralen (37), bedrijfsarts bij Arbo Unie in Rotterdam.

5 Tips om Blue Monday te overleven

Morgen is het weer zo ver, Blue Monday. De dag waarop mensen zich neerslachtig, down of somber kunnen voelen. Maar waar komt Blue Monday nou eigenlijk vandaan? En hoe overleef je die dag? Dat lees je hier.

Hoe ga je verloop tegen als iedereen thuis werkt?

Bijna de helft van werkend Nederland staat open voor een nieuwe baan, blijkt uit het jaarlijkse HR-benchmarkonderzoek. Juist onder nieuwe medewerkers blijkt het aandeel dat actief op zoek is naar iets anders, hoger dan ooit. De afbrokkelende sociale cohesie binnen organisaties door het vele thuiswerken speelt hierin een belangrijke rol.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Nog meer nieuws