1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


De kunst van goed slapen

Een goede nachtrust is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo heeft bijvoorbeeld 25,4% van de vrouwen en 19,6% van de mannen in ons land moeite om in slaap te komen. Ook slecht doorslapen en vroeg wakker worden zijn veel gerapporteerde klachten. Betekent dit dat de halve bevolking lijdt aan slaaptekort? En als je beter wil slapen, wat kun je dan doen?

Hoe kun je je rokende medewerkers helpen te stoppen?

Samen stoppen blijkt veel effectiever dan individuele pogingen. Nederland telt zo’n 3 miljoen rokers, van wie een derde elk jaar minstens één keer probeert om ervan af te komen. Hoe kun je je rokende medewerkers helpen te stoppen? En waarom zou je dat als werkgever willen?

Vier aandachtspunten om in verbinding te blijven

Nu het werk weer mogelijk wordt op locatie, hebben werkgevers de praktische zaken wel geregeld: hoeveel mensen er maximaal op een dag gewenst zijn, hoeveel dagen in de week mensen thuis kunnen werken en de thuiswerkvergoeding. Maar heb je voldoende stilgestaan bij je ‘wandelgangenkapitaal’?

Hoe voorspelbaar is long COVID?

De reacties op een COVID-19-besmetting zijn grillig. De één merkt er vrijwel niets van, terwijl de ander zwaar ziek wordt en na een halfjaar nog steeds uit de running is. Marloes van Stralen, bedrijfsarts in opleiding bij Arbo Unie deed onderzoek naar factoren die mogelijk voorspellend zijn voor langdurig verzuim bij corona.

4 tips voor werkgeluk

Iedereen wil graag gelukkig zijn op het werk, we spenderen hier ook veel tijd. Het is daarom belangrijk dat je een baan hebt waar je energie van krijgt. Hieronder vind je een aantal tips om je werkgeluk te vergroten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Nog meer nieuws