1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Help! Hitte op de (thuis)werkplek

Net als vorig jaar lijken we ook in 2020 op een droge, warme zomer af te stevenen. Maar anders dan vorig jaar zijn we nu vaak thuis aan het werk. Waar de klimaatbeheersing wellicht minder goed voor elkaar is dan op kantoor. Hoe houd je het koel op je werkplek als buiten de temperaturen oplopen?

Maatwerk voor de 1,5 meter organisatie

De draad weer oppakken na de intelligente lockdown vraagt om meer dan looproutes uitstippelen, bureaus verplaatsen en desinfectiemiddelen klaarzetten. Hoe ga je bijvoorbeeld om met medewerkers die een dierbare verloren hebben aan corona? Wat betekent de nieuwe werkelijkheid voor je organisatiestrategie? Hoe geef je leiding op afstand? “Tegen welk vraagstuk je ook aanloopt, wij staan met een batterij aan kennis en ervaring voor je klaar.”

Is je RI&E al coronaproof?

In deze coronacrisis zijn de arbeidsomstandigheden ingrijpend gewijzigd. We werken anders, we werken thuis en we hebben te maken met nieuwe risico’s. Nu organisaties weer aan het opschalen zijn, gaat veel aandacht uit naar coronaprotocollen en -voorschriften. Heel goed, maar vergeet niet ook je risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te actualiseren.

Op 30 juni zijn we gesloten

Op deze dag is onze reguliere dienstverlening gewijzigd. We zijn in principe niet bereikbaar, behalve als het gaat om een spoedgeval. Neem alleen in dat geval telefonisch contact met ons op via (088) 2726800. Vanaf 1 juli zijn we u weer op de gebruikelijke wijze van dienst.

Leiderschap in crisistijd

Nu het stof van Covid-19, het thuiswerken en 1,5 meter economie neerdaalt, is het tijd om aandacht te geven aan de rol van de leidinggevenden. De meeste leidinggevenden hebben het met deze nieuwe manier van werken vooral druk gehad met hun rol van manager. En nu – zeker nu ons land weer langzaam opengaat - wordt het zaak om de rol van ‘leider’ meer aandacht te geven. Na een impactvolle gebeurtenis zoals de corona uitbraak onderscheiden we 3 fases. Elke fase vraagt om ander leiderschap.

Nog meer nieuws