1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.

Alle nieuwsartikelen


Meer beweging met dynamische werkplekken

Zo’n 55 procent van de Nederlanders voldoet aan de nieuwe beweegrichtlijnen die de Gezondheidsraad eind augustus overhandigde aan minister Edith Schippers. Hoe kun je er als werkgever aan bijdragen om dat percentage nog verder op te schroeven? Erwin Speklé, senior ergonoom bij Arbo Unie, adviseert het gebruik van dynamische werkplekken.

Meer ziekteverzuim bij vrouwen dan bij mannen

Vrouwen verzuimen meer wegens ziekte dan mannen. Dat gaat op voor alle leeftijdsgroepen. Onder werknemers van 25 tot 35 jaar is het verzuimpercentage van vrouwen twee keer zo hoog als dat van mannen. Dit meldt het CBS op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van CBS en TNO.

Wanneer is je RI&E verlopen?

Gezonde en veilige arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers zijn geen vanzelfsprekendheid. Daarom is een actuele Risico-Inventarisatie & -Evaluatie ook zo belangrijk: die brengt de risico’s van ieder functie helder in beeld en vormt daarmee een goede basis voor je arbobeleid. Elke organisatie moet een RI&E met bijbehorend plan van aanpak hebben. En up-to-date houden. Hoe doe je dat en wat zijn daarvoor de natuurlijke momenten?

Vragen over Eurogrit

Onlangs was het product Eurogrit in het nieuws, een aluminium silicaat (smeltslak) straalmiddel waarin asbestvezels aanwezig kunnen zijn. Het gaat om asbest van het type chrysotiel, ook wel “witte asbest” genoemd, dat in zeer lage concentraties voorkomt.

Gratis webinar: Geef sturing aan Mentale Veerkracht

Tijdens dit webinar krijg je concrete handvatten en tips om vanuit een leidinggevende of hr-rol de mentale veerkracht van werknemers te vergroten. Wat zijn de belangrijkste oorzaken van stress? Waar krijgen medewerkers juist energie van? En wat kun je daarin betekenen? Je hoort het van Jan van den Hoogen, trainer en organisatiedeskundige van Arbo Unie. Hij heeft zelf de nodige leidinggevende ervaring en weet als geen ander wat telt.

Nog meer nieuws