1. Het laatste nieuws van Arbo Unie

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Geef medewerkers in een relatiebreuk de ruimte

In 2020 strandden opgeteld bijna 32.000 huwelijken en geregistreerde partnerschappen in Nederland. Vorig jaar zullen het er niet minder zijn geweest. De impact van zo’n relatiebreuk kan groot zijn, ook op hoe iemand in het werk functioneert. En al is een echtscheiding geen ziekte, je kan er wel ziek van worden. Hoe help je dat als werkgever voorkomen?

Arbo Unie benoemt Gerjoke Wilmink tot voorzitter en Julia Wouters als lid van de Stichting Arbo Unie Nederland

Tijdens de bestuursvergadering van de Stichting Arbo Unie Nederland (StAUN) zijn op 2 juni 2022 Gerjoke Wilmink en Julia Wouters tot leden van de Stichting Arbo Unie Nederland benoemd.

Arbo Unie benoemt Lex Burdorf tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen

Op voordracht van de Raad van Commissarissen heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Arbo Unie op 2 juni 2022 ingestemd met de benoeming van Lex Burdorf tot lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. Hij volgt daarmee Willem van Mechelen op die na een maximale zittingstermijn per 2 juni 2022 is teruggetreden. Hij heeft deze functie 8 jaar met grote betrokkenheid vervuld.

Sta stil bij de gevolgen van schaarste op de arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt, de media staan er bol van. Overal heersen personeelstekorten. Wat onderbelicht blijft, zijn de gevolgen voor medewerkers die er nog wél zijn om het werk te doen. Hoe houd je werkplezier, gezondheid en veiligheid in je organisatie op peil in tijden van schaarste? Ofwel: hoe voorkom je verloop en verzuim?

Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april is door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) uitgeroepen als jaarlijkse 'Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk'. Deze internationale dag focust op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Nog meer nieuws