1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


Help! Hitte op de (thuis)werkplek

Net als vorig jaar lijken we ook dit jaar op een droge, warme zomer af te stevenen. Maar hoe houd je het koel op je thuiswerkplek als buiten de temperaturen oplopen? Hieronder vind je tips voor een comfortabele werkplek.

Arbo Unie en Port Health Centre vaccineren op grote schaal zeevarenden

Op woensdag 16 juni heeft demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het zetten van de eerste COVID-19 vaccinaties aan zeevarenden bijgewoond bij internationale waterbouwer Van Oord in de haven van Rotterdam. De vaccinaties met het Janssen vaccin worden de komende drie maanden door dienstverlener Arbo Unie en dochter Port Health Centre gezet bij zo’n 50.000 mensen onder beheer van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR).

Vroegherkenning langdurig verzuim werpt vruchten af

Bedrijfsartsen van Arbo Unie zien medewerkers bij wie langdurig verzuim dreigt, steeds vaker al in de tweede of derde week na hun ziekmelding. Hierbij helpt online analysetool In.zicht. Hiermee voorkomen we tijdverlies en kan direct worden gestart met passende begeleiding. De resultaten zijn indrukwekkend.

Hoe help je je medewerkers te stoppen met roken?

Samen stoppen blijkt veel effectiever dan individuele pogingen. Nederland telt zo’n 3 miljoen rokers, van wie een derde elk jaar minstens één keer probeert om ervan af te komen. Hoe kun je je rokende medewerkers helpen te stoppen? En waarom zou je dat als werkgever willen?

‘Werk maken van functioneren’

Bedrijfsarts Corné Roelen bekleedt sinds augustus vorig jaar namens de Stichting Arbo Unie Nederland de leerstoel Bedrijfsgeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij richt zich in het bijzonder op verzuim en werkfunctioneren. Een gesprek over de loopbaan, drijfveren en ambities van een wetenschapper die absoluut bedrijfsarts wil blijven. “Ik vind het essentieel om mijn spreekuren te blijven doen.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Nog meer nieuws