1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.

Alle nieuwsartikelen


Welk nut hebben vaccinaties op het werk?

Ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en virussen: ze zijn onvoorstelbaar klein, maar kunnen grote gevolgen hebben. Voor honderdduizenden werkenden is dit een risico om rekening mee te houden. Niet alleen voor henzelf, maar vaak ook voor de mensen met wie ze in contact komen. Een aantal van die risico’s is af te dekken met vaccinaties en andere preventieve maatregelen. Hoe zit dat in jouw organisatie?

Week van de werkstress Zo ga je daarmee om!

1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress. Hoe zorg je ervoor dat het niet zover komt?

Week van de werkstress Werkstress voorkomen: ga op tijd het gesprek aan

Een derde van het ziekteverzuim in Nederland is het gevolg van werkgerelateerde psychische klachten en dat cijfer lijkt te stijgen. Hoger verzuim leidt tot hogere werkgeverskosten. Echter verzuim door werkstress gaat vooral ten koste van je medewerkers. Investeer op tijd in de mentale veerkracht van werknemers. Wat kunt u als werkgever direct al doen om uitval te voorkomen?

Week van de werkstress Werkdruk en toch fluitend naar je werk

Bijna de helft van de beroepsbevolking heeft regelmatig te maken met piekbelastingen. Voor ruim een op de tien werkenden zijn achterstanden en een opgejaagd gevoel op het werk aan de orde van de dag. Op zich hoeft dat geen probleem te vormen. Maar doe je een te hoog beroep op je medewerkers, dan slaat werkdruk om in stress en gaan de prestaties, de productiviteit en de gezondheid daaronder lijden. Het is de kunst om de balans te vinden. Tussen lekker druk en té druk. En tussen inspannen en ontspannen.

Week van de werkstress 5 tips om je mentale veerkracht te trainen

Er worden steeds meer en hogere eisen gesteld aan managers en medewerkers. In de praktijk ervaren deze steeds minder regie op hun arbeidsbelasting. De opdrachten veranderen en er worden andere vaardigheden en competenties gevraagd. Waar kun je wel regie op voeren? Op je eigen weerbaarheid en wendbaarheid.

Nog meer nieuws