1. Het laatste nieuws van Arbo Unie

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.


5 Tips om Blue Monday te overleven

Vandaag is het weer zo ver, Blue Monday. De dag waarop mensen zich neerslachtig, down of somber kunnen voelen. Maar waar komt Blue Monday nou eigenlijk vandaan? En hoe overleef je die dag? Dat lees je hier.

Wordt 2023 het jaar van de aandacht?

Je medewerkers maken je organisatie. In hun welbevinden is echte, oprechte aandacht hét sleutelbegrip. Medewerkers die steun ervaren van hun leidinggevende zijn gemotiveerder en ervaren minder stress. Ook het tegenovergestelde is waar: achter veel vertrek en ziekmeldingen gaat diepe ontevredenheid met het management schuil. Hoe voorkom je dat?

Arbo Unie: 33% meer ziekmeldingen in 2022 - December 10-15% meer ziekmeldingen

Uit de jaarcijfers van Arbo Unie blijkt dat het aantal verzuimmeldingen in 2022 ruim dertig procent meer was ten opzichte van 2021. De pieken in verzuim zijn in maart en december, maanden waarin er een ‘griep’golf was. De sectoren detailhandel, industrie, onderwijs en dienstverlening laten een wat hogere decemberpiek zien. De gemiddelde verzuimduur is korter, 26 dagen in vergelijking met 38 dagen in 2021. De cijfers laten geen verschuiving zien in verzuimoorzaken. Het aandeel psychisch verzuim is in 2022 over de hele linie gelijk gebleven ten opzichte van voorgaande jaren.

Op dinsdag 27 december zijn we gesloten

Op deze dag is onze reguliere dienstverlening gewijzigd.

Ontmoet Karlijn: Bedrijfsarts in opleiding

Karlijn Jongen werkt al bijna drie jaar bij Arbo Unie, momenteel als bedrijfsarts in opleiding. Tijdens haar studie geneeskunde twijfelde ze lang over het wel of niet werken in het ziekenhuis. Ze kwam tot de conclusie dat dit niet bij haar past. Het traineeship van Arbo Unie sprak haar echter wél aan!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Nog meer nieuws