1. Nieuws

Nieuwsoverzicht

Dit is het overzicht van het nieuws van de afgelopen maanden.

Alle nieuwsartikelen


Heb jij oog voor stress onder medewerkers?

Niet minder dan een miljoen Nederlanders gaan gebukt onder werkstress en burn-outklachten. Toch denken twee op de vijf leidinggevenden dat hun medewerkers nauwelijks last hebben van stress. Ook schatten leidinggevenden de oorzaken van werkstress niet altijd goed in. Dat blijkt uit onderzoek van Arbo Unie onder 475 managers en directeuren uit alle sectoren. Tijd voor een wake-up call.

Maak van verandering een succes

De jaarwisseling komt eraan en dat betekent meestal dat er veel organisatieveranderingen op stapel staan. Altijd spannend: beweegt iedereen mee? Leiden de veranderingen tot de beoogde verbeteringen? Eén ding is zeker: wil je de slagingskans van veranderprocessen vergroten, dan is de verbinding met de medewerkers cruciaal. Waar moet je op letten?

Terugkeer naar werk na kanker

Deze maand 'Movember' laten duizenden mannen hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker. Een goed moment om ook stil te staan bij kanker onder werkenden. Jaarlijks krijgen 105.000 Nederlanders deze diagnose, onder wie zo’n 40.000 in de werkende leeftijd. Gelukkig keren velen van hen terug op de werkvloer, maar dat gaat niet vanzelf. Dat vraagt om goede begeleiding van deze medewerkers, hun leidinggevenden en collega’s.

Welk nut hebben vaccinaties op het werk?

Ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en virussen: ze zijn onvoorstelbaar klein, maar kunnen grote gevolgen hebben. Voor honderdduizenden werkenden is dit een risico om rekening mee te houden. Niet alleen voor henzelf, maar vaak ook voor de mensen met wie ze in contact komen. Een aantal van die risico’s is af te dekken met vaccinaties en andere preventieve maatregelen. Hoe zit dat in jouw organisatie?

Week van de werkstress Zo ga je daarmee om!

1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress. Hoe zorg je ervoor dat het niet zover komt?

Nog meer nieuws