Lekker in je vel-gespiegeld

Arbo Unie: Lekker in je vel

 1. Over Arbo Unie

Wij zijn Arbo Unie

Onze visie

Arbo Unie bevordert de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen en maakt organisaties daarmee succesvoller. We willen bereiken dat mensen lekker in hun vel zitten door de veiligheid en omstandigheden waarin en waaronder mensen werken te verbeteren. Dit zorgt voor betrokken en gemotiveerde mensen, die in hun kracht staan en plezier hebben in het werk en hun leven.

Onze missie

We werken met werkgevers en werknemers aan het verbeteren van het welzijn en daarmee het verhogen van de inzetbaarheid van mensen. Waarbij we mensen vooral faciliteren bij persoonlijke keuzes die vanuit het werk- of privédomein naar voren komen. We onderscheiden ons met een sterke focus op kwaliteit en vernieuwing en excelleren in multidisciplinaire samenwerking. We nemen daarbij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Mensen in hun kracht zetten

We staan voor je klaar bij vraagstukken op het gebied van werk en gezondheid. We helpen bij herstel na uitval, we voorkomen dat problemen optreden door risico’s in kaart te brengen en we zorgen ervoor dat we mensen vooral in hun kracht zetten. Steeds meer werkgevers ervaren dat juist het versterken van mensen het verschil maakt. Bij Arbo Unie noemen we dat de Lekker-in-je-vel aanpak. Waarbij we mensen in hun kracht zetten als het om werk, gezondheid en vitaliteit gaat én daarbij vooral ook meedenken bij persoonlijke keuzes die vanuit het werk- of privédomein naar voren komen. Daar ondersteunen we ruim 1,2 miljoen werkenden en meer dan 12.000 organisaties bij.

Voorspellen vanuit onderscheidend inzicht

Mensen in hun kracht zetten doen we bij Arbo Unie op basis van onderscheidende inzichten die we verkrijgen uit verschillende databronnen. Denk bijvoorbeeld aan RI&E, PMO/PAGO en re-integratie, van waaruit veel persoonlijke en gedetailleerde kennis over branches, organisaties, leeftijd en functie beschikbaar is. Als een van de weinige aanbieders kunnen we op basis van deze inzichten ‘voorspellen’ hoe het welzijn en de inzetbaarheid van werkenden wordt bevorderd. Op basis van deze inzichten bieden we gerichte en doeltreffende interventies voor medewerkers en hun werkgevers. Zo bevorderen we een positieve Lekker-in-je-vel stijl waarmee de inzetbaarheid van mensen echt kan worden verhoogd.

Lekker in je vel

Arbo Unie werkt met de methodiek van het WHR model. De optimale verbinding tussen Work, Home en Resources zorgt ervoor dat mensen beschikken over voldoende energiebronnen in de werk, thuis en persoonlijke situatie. Hierdoor ervaren ze minder stress, vallen minder snel uit en kunnen ook beter presteren. Ze zitten lekker in hun vel, zowel op het werk als thuis.

Lekker in je vel zitten is equivalent met in je kracht staan en bevlogen zijn in je werk en dat is wat we bij Arbo Unie nastreven. Dat bereik je door voldoende aandacht te geven aan de Lekker-in-je-vel stijl, competenties , autonomie en onderlinge verbinding van mensen in een organisatie. Dat geldt voor de cliënten en organisaties met wie wij samenwerken en natuurlijk ook voor onze eigen medewerkers.

Lees meer over onze aanpak

Arbo Unie jaarverslag 2022

Download de PDF

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

Aanmelden

Volg ons op social media

Nieuws & Events

 1. Training tot Ergocoach

  • 10 september 2024 - 09:00 - 16:30
  • Max Euwelaan 72, 3062 MA Rotterdam
  • Training
 2. Training Preventiemedewerker

  • 12 september 2024 - 09:00 - 16:30
  • Max Euwelaan 72, 3062 MA Rotterdam
  • Training

Meer events

Bestuur

Van de stichting Arbo Unie Nederland tot en met het management team, we werken allemaal aan het bevorderen van Optimaal Werken en het terugbrengen van verzuim op een efficiënte en doelmatige wijze.  

Bekijk Bestuur Arbo Unie

Alle labels van Arbo Unie

Arbo Unie bevordert de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen en maakt organisaties daarmee succesvoller. Ieder label binnen onze organisatie draagt hier vanuit haar eigen invalshoek en specialisme aan bij. 

Naar alle labels van Arbo Unie

Geschiedenis

Bedrijfsgeneeskunde bestaat al sinds de Eqyptenaren letselschade van slaven in de steengroeves probeerden te beperken. In de eeuwen hierna vervulden leger- en scheepsartsen vergelijkbare functies. 

In de 19e eeuw besloten steeds meer mensen in de nieuwe industriële centra te gaan werken waar geen regels waren en slechte arbeidsomstandigheden. Fabrieksartsen waren dus nodig. De geschiedenis van Arbo Unie gaat terug tot begin 1900.

Stork in Twente en scheepswerf De Schelde in Zeeland stelden als eersten een fabrieksarts aan. Veel andere bedrijven volgden hun voorbeeld en zo ontstonden de eerste medische diensten binnen bedrijven. Deze afdelingen werden later omgevormd tot afdelingen bedrijfsgeneeskunde, die via opeenvolgende fusies, onderdeel werden van Arbo Unie.

De ruim 100 jaar ervaring die Arbo Unie in de bedrijfsgezondheidszorg heeft, maakt dat klanten vanuit veel expertise en kennis het beste resultaat wordt geboden

 

Branches

Arbo Unie is actief in elke branche in Nederland. Van de zorg tot de overheid. Van bouw tot de chemische industrie. Arbo Unie heeft de kennis in huis om ook in de branche van jouw organisatie de beste oplossingen te bieden. 

Bekijk alle branches

Verantwoord ondernemen en kwaliteit

Arbo Unie is een maatschappelijk betrokken organisatie, waarbij duurzame inzetbaarheid en een milieubewuste bedrijfsvoering voorop staan. We zetten ons in om, zowel in de eigen bedrijfsvoering als in de keten van bedrijven waarmee we samenwerken, de bewustwording en verantwoordelijkheid van gedrag voor algehele duurzaamheid te bevorderen. Daarnaast heeft de stichting Arbo Unie tot doel de bedrijfsgezondheidszorg in Nederland te verbeteren door de winst te investeren in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van arbeid en gezondheid. 

Meer over verantwoord ondernemen en kwaliteit

Partners

Arbo Unie werkt samen met gerenomeerde partijen om onze dienstverlening aan te laten sluiten bij de markt. Samen met onze partners werken wij aan de ontwikkeling van kennis. Zo bieden wij de juiste oplossingen op elke vraag.

Logo npdi en oval

Naar onze partners