Nieuwe foto jonge man verloopvulling 1440x420px

Een leven lang optimaal werken

 1. Over Arbo Unie

Wij zijn Arbo Unie

Onze missie

Wij helpen mensen om een leven lang optimaal te kunnen werken. Op een veilige, gezonde en productieve manier, zodat ze al hun mogelijkheden ten volle kunnen benutten. Arbo Unie is er voor organisaties in Nederland, die deze filosofie delen en willen investeren in inzetbaarheid en potentieel van mensen.

 

Wij zijn een moderne, landelijke dienstverlener met een sterke regionale binding. In uiteenlopende branches boeken wij aantoonbaar resultaat met onze multidisciplinaire aanpak. Alle kennis hebben wij in eigen huis en daarmee zetten we onze klanten op voorsprong.

Preventie is een sleutelwoord in onze aanpak. De praktijk laat telkens zien dat preventieve bedrijfsgezondheidszorg positieve effecten heeft. Niet alleen in het voorkomen van verzuim, maar ook in het versterken van de vitaliteit van werkenden. We werken voor ruim 1,2 miljoen werkenden bij meer dan 12.000 organisaties.

Onze kernwaarden 

Samenwerken                                 Betrouwbaar                                   Vakmanschap

Arbo Unie bestaat uit een groep gedreven professionals. Mensen met passie voor het vak, die hun inhoudelijk vakmanschap combineren met een impactvol advies.
We werken als echte partners samen met onze klanten en met elkaar. De vraag van jouw organisatie staat daarbij voorop.

Betrouwbaar zijn betekent dat we integer zijn in ons handelen en adviseren. We komen onze afspraken na en gaan uiterst zorgvuldig om met persoonlijke informatie. We hanteren daarbij de wettelijke regels en de richtlijnen die daarvoor zijn opgesteld.

Onderscheid op kwaliteit is voor ons essentieel. We leggen de lat hoog en geloven in innovatie en ontwikkeling. Het zorgt ervoor dat onze dienstverlening goed in de pas blijft lopen met maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. 

Onze aanpak

Onze aanpak is gericht op het verhogen van de inzetbaarheid van werknemers. De methodische aanpak van Arbo Unie geeft je ondersteuning bij allerlei vraagstukken op het gebied van verzuim, gezondheid, veiligheid en productiviteit. We bieden oplossingen voor de gehele organisatie, voor teams en natuurlijk voor de individuele medewerker. 

Bij Arbo Unie gaan we onder meer te werk volgens het WHR-model. Het vormt de basis om gericht aandacht te besteden aan alle factoren die het gedrag beïnvloeden. We kijken daarbij naar de hulpbronnen op het werk en thuis en natuurlijk naar de eigen persoonlijkheid. Zo vinden we de beste oplossing om de optimale inzetbaarheid te versterken.

Lees meer

Advies nodig?

088 272 68 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

Bekijk onze locaties

Optimaal werken. Wij helpen u daarbij

vlog-week-van-de-werkstress-1600x420px

Optimaal werken. Wij helpen u daarbij

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Nieuws & Events

 1. Training Preventiemedewerker Online

  • 25 januari 2021 - 09:00 - 16:30
  • Online
  • Training
 2. Workshop In Beweging Online 2021

  • 04 februari 2021 - 15:30 - 17:00
  • Online
  • Training

Meer events

Bestuur

Van de stichting Arbo Unie Nederland tot en met het management team, we werken allemaal aan het bevorderen van Optimaal Werken en het terugbrengen van verzuim op een efficiënte en doelmatige wijze.  

Bekijk Bestuur Arbo Unie

Bedrijfsonderdeel mkbasics.nl en dochters

Arbo Unie is een moderne, landelijke dienstverlener met een sterke regionale binding. Samen met ons bedrijfsonderdeel mkbasics.nl en de verschillende dochters bieden we de beste oplossingen.

Naar bedrijfsonderdeel en dochters

Geschiedenis

Bedrijfsgeneeskunde bestaat al sinds de Eqyptenaren letselschade van slaven in de steengroeves probeerden te beperken. In de eeuwen hierna vervulden leger- en scheepsartsen vergelijkbare functies. 

In de 19e eeuw besloten steeds meer mensen in de nieuwe industriële centra te gaan werken waar geen regels waren en slechte arbeidsomstandigheden. Fabrieksartsen waren dus nodig. De geschiedenis van Arbo Unie gaat terug tot begin 1900.

Stork in Twente en scheepswerf De Schelde in Zeeland stelden als eersten een fabrieksarts aan. Veel andere bedrijven volgden hun voorbeeld en zo ontstonden de eerste medische diensten binnen bedrijven. Deze afdelingen werden later omgevormd tot afdelingen bedrijfsgeneeskunde, die via opeenvolgende fusies, onderdeel werden van Arbo Unie.

De ruim 100 jaar ervaring die Arbo Unie in de bedrijfsgezondheidszorg heeft, maakt dat klanten vanuit veel expertise en kennis het beste resultaat wordt geboden

 

Branches

Arbo Unie is actief in elke branche in Nederland. Van de zorg tot de overheid. Van bouw tot de chemische industrie. Arbo Unie heeft de kennis in huis om ook in de branche van jouw organisatie de beste oplossingen te bieden. 

Bekijk alle branches

Verantwoord ondernemen en kwaliteit

Arbo Unie is een maatschappelijk betrokken organisatie, waarbij duurzame inzetbaarheid en een milieubewuste bedrijfsvoering voorop staan. We zetten ons in om, zowel in de eigen bedrijfsvoering als in de keten van bedrijven waarmee we samenwerken, de bewustwording en verantwoordelijkheid van gedrag voor algehele duurzaamheid te bevorderen. Daarnaast heeft de stichting Arbo Unie tot doel de bedrijfsgezondheidszorg in Nederland te verbeteren door de winst te investeren in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van arbeid en gezondheid. 

Meer over verantwoord ondernemen en kwaliteit

Partners

Arbo Unie werkt samen met gerenomeerde partijen om onze dienstverlening aan te laten sluiten bij de markt. Samen met onze partners werken wij aan de ontwikkeling van kennis. Zo bieden wij de juiste oplossingen op elke vraag.

Logo npdi en oval

Naar onze partners