1. Werkgever
  2. Het laatste nieuws van Arbo Unie
  3. Arbo Unie en mkbasics lanceren traineeship voor basisartsen

Persbericht: Arbo Unie en mkbasics.nl lanceren traineeship voor basisartsen

Als eerste arbodienst starten Arbo Unie en dochter mkbasics.nl een traineeship voor jonge afgestudeerde basisartsen. Hiermee krijgen jonge artsen de kans om het vak van bedrijfsarts te ontdekken en zich hierin te ontwikkelen. Op 1 november gaan de eerste tien artsen van start in het traineeship van twee jaar.

Header Traineeship pagina Werkenbij 700x300px

De schaarste op de arbeidsmarkt neemt toe, ook in de bedrijfsgezondheidszorg. Er is daardoor een groeiend tekort aan bedrijfsartsen, terwijl we wel steeds langer doorwerken. De druk om werkend Nederland gezond, vitaal en productief te houden neemt toe. Met het traineeship voor jonge basisartsen investeren Arbo Unie en mkbasics.nl in talent om de capaciteit van de bedrijfsgezondheidszorg op peil te brengen.     

Het traineeship is een tweejarig programma waarin telkens een groep van tien basisartsen intensieve training en coaching krijgt van ervaren bedrijfsartsen, het vak in de praktijk leert en het perspectief heeft om na het traineeship de opleiding tot bedrijfsarts te gaan volgen. 

“We willen jonge artsen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met het bijzondere vak van bedrijfsarts. Daarom de keuze voor een 2-jarig traineeship”, zegt Willem van Rhenen, Chief Health Officer van Arbo Unie. “Het mooie vak van bedrijfsarts blijft tijdens de opleiding tot arts veel te veel onderbelicht. Daarom investeren we graag in jong talent dat gemotiveerd en nieuwsgierig is. Op deze manier krijgen jonge artsen een unieke kans om zich te oriënteren en bouwen we samen aan de toekomst van dit veelzijdige vak”.

Arbo Unie en mkbasics.nl starten binnenkort met tien afgestudeerde artsen het eerste traineeship. Op 1 februari 2019 gaat de volgende groep van tien trainees van start. Meer informatie vindt u op: www.arbounie.nl/werken-bij/artstraineeship

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht