1. Arbo Unie hoofdsponsor van OVAL Week van de Werkstress

Arbo Unie hoofdsponsor van OVAL Week van de Werkstress

Arbo Unie is één van de hoofdsponsors van de OVAL Week van de Werkstress. Arbo Unie heeft besloten om de aftrap van de week te sponsoren; de Masterplan Maandag. Op deze dag ligt de nadruk op bewustwording van oorzaken van werkstress en de oplossingen hiervoor. Arbo Unie wil graag tijdens deze week haar kennis en kwaliteiten inzetten om bedrijven te helpen werkstress bij medewerkers te voorkomen.

weekvandwerkstress-700x300px

De visie van Arbo Unie gaat uit van optimaal werken met de juiste energiebronnen. De boodschap is: Maak je eigen masterplan. Breng in kaart waar je energie van krijgt. Hoe je op het werk, thuis en als persoon de balans houdt tussen de gestelde eisen en je eigen wensen. Tijdens de Week van de Werkstress kun je via de website en social media van Arbo Unie onder meer whitepapers downloaden, podcasts over mentale veerkracht luisteren en live vragen stellen aan onze experts op 11 november tijdens het Arbo Unie Facebook Live event. Met deze kennis en inspiratie helpt Arbo Unie werknemers en werkgevers in het opstellen van hun eigen masterplan om daarmee stress te voorkomen.  

Wat is Masterplan Maandag?

Op maandag 11 november is het Masterplan Maandag. Op deze eerste dag van de week van de werkstress is het belangrijk om binnen de eigen organisatie bewust te kijken naar oorzaken van werkstress en oplossingen voor werkplezier; doet de organisatie genoeg, wat kan je samen en als individu doen? Op Masterplan Maandag organiseert OVAL een workshop met gesprekstechnieken om tot een masterplan te komen voor meer werkplezier en minder werkstress. Bij Arbo Unie kun je een format downloaden waarin je je eigen Masterplan kan maken. Heb je vragen bij het maken van je Masterplan? Dan kun je het Arbo Unie Facebook Live event bijwonen, waar je al je vragen kunt stellen. Zo hebben werkgevers en werknemers concrete handvatten om werkstress bespreekbaar te maken en hun eigen masterplan te maken.

Deel deze pagina

Terug naar overzicht