1. Bedrijfsarts Corne Roelen benoemd tot bijzonder hoogleraar

Persbericht: Bedrijfsarts Corné Roelen Arbo Unie is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde

Bedrijfsarts Corné Roelen is per 1 augustus 2020 benoemd tot bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt namens de stichting Arbo Unie Nederland de leerstoel Bedrijfsgeneeskunde die zich in het bijzonder richt op verzuim en werkfunctioneren. Arbo Unie is daarmee een van de eerste organisaties die op deze manier bijdraagt aan de toename van het aantal hoogleraren in dit werkveld. De samenwerking met diverse universiteiten past in de strategie van Arbo Unie om als academische arbodienst onderscheidend te zijn met een kwalitatief hoogstaande en evidence-based dienstverlening.

In zijn rol als bijzonder hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde gaat Corné Roelen door met onderzoek naar het voorspellen van langdurig verzuim evenals re-integratie en werkfunctioneren van mensen met psychische klachten. Recent onderzoek toont aan dat een meerderheid van de mensen, die na verzuim met psychische klachten weer aan het werk zijn gegaan, last blijft houden van gezondheidsklachten waardoor ze minder productief zijn. Meer kennis van werkfunctioneren na re-integratie kan bijdragen aan duurzame werkhervatting en een leven lang optimaal werken. Daarnaast zal Corné Roelen binnen de vakgroep Sociale Geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen bijdragen aan het onderwijs aan studenten en co-assistenten in de Medische Wetenschappen en gaat hij professionals in het vakgebied Arbeid en Gezondheid begeleiden bij wetenschappelijk onderzoek.

Corné Roelen (1966) studeerde in 1991 af aan de Universiteit Utrecht waar hij vervolgens in 1995 is gepromoveerd. Sinds oktober 2004 is hij een geregistreerd bedrijfsarts en sinds januari 2018 werkzaam als bedrijfsarts bij Arbo Unie. 

Deel deze pagina

Terug naar overzicht