Ontmoet Joy: programma- en MVO manager

Joy Diekmeijer werkt al 15 jaar bij Arbo Unie. Ooit begon hij als arboadviseur, maar nu is hij, na verschillende functies, programmamanager en verantwoordelijk voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen Arbo Unie. Joy: “Mijn ambitie is om nog lang bij Arbo Unie te werken met zoveel mogelijk plezier en ontwikkeling. Dat lukt omdat ik de ruimte krijg om dingen te doen waar ik goed in ben. Zo zit ik lekker in mijn vel bij Arbo Unie.”

Werken bij blog Joy

Betekenisvol werk

“Wat ik zo leuk vind aan mijn werk bij Arbo Unie is dat het bijdraagt aan onze maatschappij en het grotere geheel. We helpen werkend Nederland zo vitaal en gezond mogelijk te blijven, en dit doen we op een maatschappelijk verantwoorde manier. Zo ondersteunen we onze klanten en cliënten en dragen we ons steentje bij aan een duurzamere wereld; eigenlijk twee vliegen in één klap.

Ik werk als programmamanager aan verschillende projecten waardoor ik elke dag iets anders doe en kan leren. Het is altijd gevarieerd werk waarbij ik zelf veel ruimte krijg om mijn werk invulling te geven.”

Werk en privé zijn tegenwoordig zo verbonden dat als ik in mijn privéleven lekker in mijn vel zit, dit effect heeft in het werk, en andersom. Bij Arbo Unie lukt het me om mij op alle twee gebieden goed te voelen door een goede werk-privé balans.

Maatschappelijke doelen

“Naast mijn doel om met plezier te blijven werken bij Arbo Unie heb ik ook nog andere ambities. Zo zijn we hard aan het werk om de hele organisatie klimaatneutraal te maken voor 2030. Daarnaast vergroten we onze maatschappelijk impact door nieuwe projecten op te starten, bijvoorbeeld door de vrijwilligersuren die elke collega beschikbaar krijgt.”

Open cultuur met richting

“Hoewel er zeker qua cultuur verschillen zitten tussen onze regio’s, merk je absoluut dat er over heel Arbo Unie een open cultuur heerst. Als je ergens hulp bij nodig hebt zijn er altijd collega’s die voor je klaar staan om je te ondersteunen. Tegelijkertijd hebben we als organisatie een duidelijke stip op de horizon waar we samen naartoe werken. We zetten ons allemaal in om de strategische doelen te behalen en uiteindelijk de meest vooruitstrevende arbodienstverlener te worden. We zijn dus een open organisatie met een duidelijke richting.”

Na het werk

“In mijn vrije tijd speel ik graag piano en gitaar, maar ik sport ook veel. Bijvoorbeeld voetballen en mountainbiken met mijn twee zoons of padel spelen met vrienden. Om ook padel te introduceren aan collega’s heb ik laatst zelfs een padeltoernooi georganiseerd met ons Optimaal Werken programma. Tot groot succes: zo’n 35 collega’s deden mee.”

Lekker-in-je-vel spreuk

“Mijn motto is: ‘Blijf in beweging voor een gezond en duurzaam leven’.”

Deel deze pagina

Werken bij Arbo Unie

Interesse?

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij Arbo Unie?