Ontmoet Riejanne: Gezondheidszorgpsycholoog

Riejanne van Woerkom is GZ-psycholoog en werkt al 6 jaar bij Arbo Unie en dochtermaatschappij BeLife. Riejanne: “Ik vind het heel leuk dat je bij Arbo Unie de kans krijgt om jezelf verder te ontwikkelen, jezelf verder op te leiden om zo weer cliënten effectiever te kunnen helpen.”

Riejanne van Woerkom

Diversiteit aan problematiek

“Als GZ-psycholoog behandel ik een grote diversiteit aan problematiek. Niet alleen problemen zoals burn-out komen langs, maar ook niet werk-gerelateerde oorzaken zoals traumagerelateerde klachten of depressie. Mijn dagen zijn daarom gevarieerd, iets wat ik persoonlijk ontzettend leuk en interessant aan mijn werk vind.”

Ik heb veel autonomie als het gaat om agendabeheer. Er is veel ruimte om zelf mijn uren in te delen en bijvoorbeeld ‘s ochtends later te starten zodat ik mijn kinderen naar school kan brengen. Deze vrijheid is voor mij belangrijk om lekker in mijn vel te blijven zitten op de werkvloer.

Verder ontwikkelen

“Het fijne aan Arbo Unie is dat je veel mogelijkheden krijgt om te blijven leren. Mijzelf inhoudelijk verder ontwikkelen geeft mij namelijk weer veel energie om aan de slag te gaan. Hoewel ik bijvoorbeeld ben begonnen als basispsycholoog kreeg ik de kans om een GZ opleiding te doen waardoor ik nu ook sinds een jaar BIG geregistreerd ben. Daarnaast heb ik ook net een opleiding afgerond voor het behandelen met EMDR. Deze methode kan worden ingezet bij het behandelen van trauma’s en werkt bijzonder effectief en snel. Met deze nieuwe kennis kan ik weer cliënten beter ondersteunen.”

Fijne samenwerking

“Ik heb op onze locaties in Hengelo en Apeldoorn gewerkt en bij beiden is er een fijne en gezellige werksfeer. Ook de samenwerking tussen collega’s, bijvoorbeeld met bedrijfsartsen of bedrijfsmaatschappelijke werkers, verloopt goed. Verder werk ik ook eens in de twee weken voor een van onze dochtermaatschappijen, Verbanen, in een multidisciplinair team. Het interessante aan het werken binnen dit team is dat je kan inzien hoe andere professionals bepaalde problematiek aanpakken. Ik vind het persoonlijk erg fijn om met elkaar te kunnen sparren en zo samen tot nieuwe inzichten te komen.” 

Na het werk

“In mijn vrije tijd spreek ik met vrienden af, wandel ik veel en spendeer ik zo veel mogelijk tijd met mijn gezin. Ik vind het in ieder geval ontzettend belangrijk om mijn privé-werk balans zo goed mogelijk in te richten en dat lukt mij bij Arbo Unie goed.”

Lekker-in-je-vel-motto

“Mijn lekker-in-je-vel motto: ‘Blijf gewoon jezelf’. Vanuit mijn vak is het belangrijk om over te brengen dat je altijd dicht bij jezelf moet blijven. Echt nadenken over wat voor jezelf het beste werkt, zodat je lekker in je vel zit.”

Deel deze pagina

Terug naar de homepage