1. Arbo Unie benoemt Gijs de Vries tot voorzitter RvC

Persbericht: Arbo Unie benoemt Gijs de Vries tot voorzitter Raad van Commissarissen

Op voordracht van de Raad van Commissarissen heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Arbo Unie B.V. ingestemd met de benoeming per 7 juni van mr. Gijs de Vries tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Arbo Unie B.V. voor een periode van vier jaar. Hij volgt daarmee drs. Emile Lohman op, die sinds 2010 commissaris is en vanaf 2012 met enorme betrokkenheid de voorzittersfunctie heeft vervuld.

Gijs de Vries is tot 1 september aanstaande directeur van het Nederlandse Rode Kruis en heeft daarnaast een aantal toezichthoudende functies, onder meer als voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Erasmus Medisch Centrum. Zijn brede kennis en ervaring in de gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening, opgedaan bij uiteenlopende organisaties, maken hem naar verwachting een uitstekende voorzitter van de huidige Raad van Commissarissen.

Na zijn studie Rechten en deelstudie Bedrijfskunde vervulde Gijs de Vries een aantal beleids- en managementfuncties bij verschillende organisaties. Zo was hij van 1993 tot 2000 bij accountantsbureau EY verantwoordelijk voor de Adviesgroep Gezondheidszorg. Van 2000 tot 2005 runde hij de zorggroep bij Capgemini en was daarna 2 jaar directeur Marketing & Sales. In 2007 keerde hij als lid van de Raad van Bestuur terug naar EY waar hij managing partner was van de consultancy tak en onder meer de drijvende kracht achter het corporate vitality programma. Sinds 2014 is hij directeur van het Nederlandse Rode Kruis.

Gijs de Vries ziet zijn rol als voorzitter van de RvC van Arbo Unie als het nemen van  maatschappelijke verantwoordelijkheid, door daarmee te kunnen bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van werkenden in Nederland. Hij verwacht vanuit zijn achtergrond en ervaring vooral bij te kunnen dragen aan de verbinding tussen mens en organisatie. Hij ziet daarbij vitaliteit en een ondernemende geest als richtsnoer voor wat mensen beweegt.

Arbo Unie is de scheidend voorzitter Emile Lohman veel dank verschuldigd voor de vele goede diensten die hij aan de onderneming heeft betoond gedurende de intensieve jaren van zijn voorzitterschap.

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht