1. Persbericht Arbo Unie benoemt Willem van Rhenen tot CHO

Persbericht: Arbo Unie benoemt Willem van Rhenen tot CHO

De Raad van Commissarissen van Arbo Unie heeft prof. dr. Willem van Rhenen (58) benoemd tot Chief Health Officer (CHO). Op 1 september 2017 treedt Willem van Rhenen toe tot de Raad van Bestuur. Op basis van zijn inhoudelijke en bestuurlijke deskundigheid in de bedrijfsgezondheidszorg wordt hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening.

Willem van Rhenen heeft ruime ervaring met een dergelijke inhoudelijke en professionele portefeuille op bestuurlijk niveau en beschikt over een uitgebreid netwerk in het veld. Daarnaast heeft Willem van Rhenen een heldere visie op de ontwikkeling van de bedrijfsgezondheidszorg, die mede wordt bepaald door zijn eigen ervaringen in de praktijk bij het uitoefenen van het vak van bedrijfsarts.

Willem van Rhenen is sinds 1991 actief als bedrijfsarts en is in 2008 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp ‘Van stress naar bevlogenheid’. Hij vervult sinds 2010 de leerstoel ‘Bevlogenheid en productiviteit’ aan Business Universiteit Nyenrode. Van 2005 tot 2013 werkte hij als Chief Medical Officer bij ArboNed. Eerder was hij verbonden aan het Coronel Instituut AMC als onderzoeker. Van Rhenen is (co)auteur van diverse wetenschappelijke publicaties en gastdocent aan verschillende universiteiten en instituten in Nederland.

Deel deze pagina

Terug naar overzicht