1. Wil Stoffer bedrijfsmaatschappelijk werker

Ontmoet Wil: Bedrijfsmaatschappelijk werker

Wil Stoffer is bedrijfsmaatschappelijk werker en werkt al bijna 20 jaar bij Arbo Unie. Wil: “In de multidisciplinaire teams nemen collega’s echt de tijd voor elkaar. Het is niet ieder voor zich, maar samen en dat geeft een echt wij-gevoel.”

Werkenbij-W-Stoffer-BMW-700x300px

Psychosociale stressdeskundige

“Als bedrijfsmaatschappelijk werker kijk ik naar de psychische kant van mensen in de sociale context.   In mijn geval op het werk dus. Dit in tegenstelling tot een psycholoog, die met name kijkt naar de mens in zichzelf. Het vak bedrijfsmaatschappelijk werk is heel breed, waardoor mijn dagen verschillend zijn. Tijdens mijn werk kom ik uiteenlopende vraagstukken tegen rondom onder andere rouwverwerking, stress op het werk, gedoe in het team of iemands loopbaan. Onze focus ligt op preventie, want daar zit de winst. Je wilt voorkomen dat iemand uitvalt.

Wij mensen hebben veerkracht en zelf herstellend vermogen. Maar soms is iets te groot of simpelweg te veel voor iemand. Dan help ik iemand te vinden wat hij of zij al in zich heeft. Je laat iemand weer de regie nemen. Dat vind ik zo fantastisch aan mijn vak. Het is mooi om iemand na een aantal gesprekken weer met rechte rug en glimlach de spreekkamer uit te zien gaan.”

Ik werk graag bij Arbo Unie omdat hier kwaliteit en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Dit zijn twee dingen waar ik echt voor ga. Als bedrijfsmaatschappelijk werker heb je drie dagen per jaar die je mag vullen met training. We moeten ook aangesloten zijn bij de beroepsvereniging. Dit betekent dat je de ontwikkelingen binnen je vakgebied goed bijhoudt.

Blijven ontwikkelen

“Ik werk graag bij Arbo Unie omdat hier kwaliteit en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Dit zijn twee dingen waar ik echt voor ga. Als bedrijfsmaatschappelijk werker heb je drie dagen per jaar die je mag vullen met training. We moeten ook aangesloten zijn bij de beroepsvereniging. Dit betekent dat je de ontwikkelingen binnen je vakgebied goed bijhoudt door o.a. intervisie, supervisie en zelfreflectie. Ik vind het heerlijk om mee te gaan in de vaart der volkeren en denk dat ik sterf in het harnas. Ik moet er niet aan denken om te stoppen.”

Een echt wij-gevoel

“Bij Arbo Unie hebben we veel autonomie. Er is een hoge mate van vrijheid in hoe je je agenda indeelt en hoe je vormgeeft aan je vak. Die regelruimte vind ik heel prettig. Ook werken we in multidisciplinaire teams waarin collega’s echt de tijd nemen voor elkaar. Deze samenwerking zie ik als één plus één is drie, omdat je met elkaar vanuit verschillende disciplines de klant bedient. Het is niet ieder voor zich, maar samen en dat geeft een echt wij-gevoel.”

Na het werk

“Ik wandel veel en ben vaak buiten te vinden. Daarnaast heb ik net een online cursus ukelele gekregen voor mijn verjaardag, dus daar ben ik weer mee begonnen. Zo laad ik op en probeer ik het ‘chronisch aanstaan’ tegen te gaan. Ik heb ook een klein roeibootje, waar we in de zomer met vrienden dubbelgevouwen in zitten. Dat vind ik heerlijk."

Lekker-in-je-vel motto

“Mijn lekker-in-je-vel motto: ‘Als je goed van me denkt, dan word ik beter’. Als je aannames positief zijn en je het goede in de medemens ziet, dan gaat de ander zich ook zo gedragen.”

Deel deze pagina

Kom ook werken bij Arbo Unie

Bekijk onze vacatures

Wil jij ook graag als bedrijfsmaatschappelijk werker werken bij Arbo Unie? Reageer dan snel op één van onze vacatures.