Verzuimmanagement

Een groot deel van de werkenden met psychische klachten kan worden geholpen door mentaal weerbaarder te worden. Door te laten zien dat stress ontstaat uit de manier waarop je omgaat met lastige situaties en veranderingen. Door andere manieren, andere coping-strategieën aan te leren, voelen zij zich mentaal sterker en veerkrachtiger. Dat is de focus van verzuimmanagement. Met als doel herstel en terugkeer op korte termijn, gecombineerd met grotere mentale weerbaarheid op langere termijn. Een greep uit ons aanbod:

Mental Coaching

Mental coaching van werknemers die zijn uitgevallen en/of klachten hebben, is er zowel voor problemen die voortvloeien uit de werksituatie als uit de privésituatie. De meerwaarde van de mental coach is het activeren van de werknemer met als doel de motivatie en inzetbaarheid te vergroten. De mental coach zoekt hierbij een nauwe samenwerking met de leidinggevende en de bedrijfsarts.

eHealth: gecombineerde hulp

Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van een online behandelingscursus en face-to-face gesprekken met een psycholoog zeer effectief is. Dit unieke programma van Arbo Unie bestaat uit een aantal consulten met een psycholoog aangevuld met een eHealthprogramma, ontwikkeld door het Trimbos instituut. Er is bovendien aandacht voor terugvalpreventie. De bedrijfsarts krijgt een uitgebreide inhoudelijke rapportage en de werkgever ontvangt een rapportage over het proces. Daarnaast is er minimaal één keer contact met de leidinggevende, eventueel samen met de werknemer. 

Specialistische re-integratie

Werknemers die langdurig fysieke en psychische klachten ervaren, hebben baat bij medisch specialistische re-integratie programma’s. Het gaat dan met name om klachten waarvoor geen medisch aantoonbare oorzaak is gevonden of klachten die overwegend psychosomatisch van aard zijn. Met een multidisciplinair behandelplan krijgt de werknemer inzicht en leert beter omgaan met de klachten. Zo krijgt de werknemer weer de regie terug over zijn eigen (mentale) vitaliteit. 

Lees meer over mentale veerkracht

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 61 13

Ma t/m vr van 9:00 - 18: 00

Gebeld worden

Bel-mij-terug

Onze experts bellen wanneer het jou uit komt! 

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Binnen 24 uur antwoord van een van onze experts!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van arbo dienstverlening!

Aanmelden

Volg ons op social media

Direct een prijs opvragen?