1. PMO Preventief Medisch Onderzoek

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Prestaties lever je met gezonde en vitale werknemers. Een preventief medisch onderzoek biedt je zicht op hun werkvermogen, mentale veerkracht, eventuele gezondheidsrisico’s en leefstijl. Ons advies is om periodiek een dergelijk onderzoek aan te bieden. De uitkomsten van het onderzoek helpen bij het stimuleren van gezond gedrag. Zorg dat je ze daarom altijd bespreekbaar maakt, zodat de deelnemer zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen.

Het preventief medisch onderzoek is vaak gebaseerd op de bevindingen uit een risico-inventarisatie en -evaluatie. Het bestaat uit een doelgerichte vragenlijst en een medisch onderzoek door een bedrijfsarts. De exacte invulling van de vragenlijst en het medisch onderzoek zijn afgestemd op je organisatie en bepalen we samen. We voeren het onderzoek ook op locatie uit.

De uitkomsten weerspiegelden trends die je ook in onze maatschappij terugvindt, zoals toenemend overgewicht. Collega’s die hiermee kampen hebben adviezen gekregen om daar mee aan de slag te gaan.

Vraag offerte aan

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter.

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 68 00

Ma t/m vr van 8.00-17.00 uur

Gebeld worden

Bel-mij-terug

We bellen terug wanneer het jou uit komt!

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie.

Preventief Medisch Onderzoek (PMO) gedaan, en dan?

Je weet nu aan welke aspecten je meer aandacht wilt besteden om de gezondheid en vitaliteit van je werknemers te bevorderen. Vooral voor degenen die wat extra hulp kunnen gebruiken om in beweging te komen. De volgende drie aspecten zijn altijd zinvol om verzuim te voorkomen.

  • Werken aan vitaliteit: zorgen dat mensen lekker in hun vel zitten. Wat hiervoor nodig is verschilt per persoon. De een wil meer bewegen, de ander stoppen met roken of gezonder eten. Weer een ander worstelt met de balans tussen werk en privé.
  • Zorgen voor een gezonde werkplek: we brengen veel tijd op ons werk door, dus het is belangrijk om prettig te zitten of te staan. Of je nou in een kantoor of in een productieomgeving werkt.
  • Prettig werkomgeving: een omgeving waarin mensen zich veilig en vertrouwd voelen. Waar ze de ruimte ervaren om verantwoordelijkheid te nemen en problemen aan te kaarten. Wie iedere dag fluitend naar het werk gaat, valt minder snel uit.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Deze oplossingen kunnen je ook verder helpen

Mentale veerkracht 

Als je stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt je voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim. Mentale veerkracht is de belangrijkste remedie. We helpen je met een effectieve aanpak.

Beste verzuimaanpak

Oplossingen voor de aanpak van verzuim die perfect aansluiten bij jouw type organisatie.

Langdurig verzuim voorkomen  

In.zicht geeft een betrouwbare voorspelling van de inzetbaarheid van jouw medewerker op basis van de risico's die we kennen.