arbounienlwerknemer 1440x560

  Klachten aan arm, nek en schouder

  Lees meer

  1. Arm-, nek- en schouderklachten

  Ontdek waardoor klachten ontstaan

  Het is plezierig als je op een geschikte werkplek je werk optimaal kunt uitvoeren. Een gezonde werkplek vermindert de kans op lichamelijke klachten en bevordert de productiviteit. Het werken met computers, tablets en smartphones heeft de productiviteit bevorderd, maar brengt ook risico’s met zich mee. Deze risico’s bestaan vooral uit klachten in de arm, nek en schouder regio.

  Verschillende aspecten verhogen het risico dat je te maken krijgt met klachten aan arm, schouder en nek (kortweg: KANS). Bijvoorbeeld lang in een houding werken, herhaling van dezelfde beweging of heel veel kracht moeten leveren. Daarnaast zijn er persoonlijke factoren die een rol spelen bij KANS, zoals hypermobiliteit, verminderde conditie, omgaan met stress en hoge eisen stellen aan jezelf.

  Samen met een ergonoom kom je erachter welke factoren bij jou een rol spelen en de klachten verergeren. Na een deskundig advies ben je in staat om klachten te herkennen en je eigen werkhouding en werkmethode aan  te passen. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

  Advies nodig?

  Serviceteam

  Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur

  Bekijk onze locaties

  Tips om overbelasting van arm, nek en schouder te voorkomen

  Zorg voor een ontspannen houding

  Je lichaam raakt vaak geforceerd door een verkeerde houding. Dat zorgt ervoor dat zenuwen, spieren en pezen overbelast raken. Sta regelmatig even stil of je spanning in je lichaam voelt en probeer vooral te ontspannen als je achter de computer of tablet zitten. Voel je pijntjes, stopt dan even en zoek bewust  ontspanning op. 

  Probeer
  afleiding te zoeken

  Het is niet goed om de hele dag achter je computer of tablet door te brengen. Ga daarom ook af en toe wat anders doen. Als je aan het werk bent, dan kun je misschien even een telefoontje plegen of even naar iemand toe lopen. 

  Gebruik
  RSI-
  software

  Dit soort software herinnert je eraan dat je regelmatig een pauze neemt tijdens het gebruik van de computer.
  Sommige programma’s bieden ook tips en oefeningen die je helpen te ontspannen om zo het ontstaan of verergeren van RSI te voorkomen.

  Nieuws