Binnenvaartkeuring

Bij de aanvraag van een Groot Vaarbewijs of Rijnpatent (stuurman, schipper) of dienstboekje (matroos) moet jouw medewerker een geneeskundige verklaring Binnenvaart tonen waaruit blijkt dat hij of zij voldoet aan de keuringseisen.

Bij Arbo Unie is dit zo geregeld. Onze artsen zijn aangewezen door de Minister van Infrastructuur en Milieu mogen de Keuringen volgens Nederlandse normen verrichten. Zij staan in het hele land voor jouw medewerker klaar. Een afspraak plan je snel en gemakkelijk via het online portaal Mijnafspraken. Is de optie van jouw keuze niet beschikbaar? Bel dan gerust met één van onze medewerkers. Dan zoeken we direct een geschikt alternatief. In Mijnafspraken kun je gemakkelijk via Ideal, Paypal of creditcard de keuring betalen.

Voor een Klein Vaarbewijs hoeft jouw medewerker in het algemeen niet te worden gekeurd. Het invullen van een Eigen Verklaring volstaat dan. Het CBR beoordeelt deze verklaring.

Hoe vaak jouw medewerker een medische keuring moet ondergaan is afhankelijk van de geldigheid van het vaardocument:

Wat houdt de binnenvaartkeuring in?

Als daar een indicatie voor is, verrichten we nog verder onderzoek (bijvoorbeeld bloedonderzoek, onderzoek van de ontlasting en tuberculose).

Wordt jouw medewerker na de medische keuring goedgekeurd? Dan krijgt hij of zij de Geneeskundige verklaring binnenvaart direct na afloop van de keuring mee.

Wat neemt jouw medewerker mee naar de keuring?

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee