arbounienlwerkgeverveiligheidfysiekeveiligheidrisicoinventarisatieenevaluatie 1440x420

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

 

Vraag een offerte aan

  1. Werkgever
  2. Veiligheid
  3. Fysieke veiligheid
  4. De Risico inventarisatie en – evaluatie (RI&E) van Arbo Unie

RI&E laten uitvoeren, toetsen of actualiseren voor je organisatie of een verdiepende RI&E voor thuiswerkende medewerkers? Ontdek de risico-inventarisatie en -evaluatie van Arbo Unie. 

Werkomstandigheden die het werk van je medewerkers optimaal ondersteunen. Dat is de basis voor succes. Door hier regelmatig aandacht aan te geven voorkom je onnodige risico’s, zeker nu er veel wordt thuis gewerkt achter een beeldscherm. De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) van Arbo Unie helpt je daarbij. 

Elke branche of organisatie heeft zijn eigen specifieke risico’s. Daar passen we de omvang en de inhoud van de RI&E goed op aan. De professionals van Arbo Unie weten alles over jouw branche. Dat zorgt ervoor dat er voor de juiste maatregelen en bijpassende oplossingen wordt gekozen, met als resultaat betrokken en gemotiveerde medewerkers.

Direct een prijs opvragen?

Wil je een RI&E laten uitvoeren of toetsen? Kom erachter welke maatregelen prioriteit hebben en het meeste effect gaan sorteren.

Ontdek de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie van Arbo Unie.

iStock-524903145_V02

Download de whitepaper

Lees alles over de laatste trends omtrent de RI&E in onze whitepaper ‘’Niemand wil ziek worden van werken’’. Dit is een whitepaper voor ondernemers en HR-managers over hoe je met een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) de (gezondheids)risico’s van jouw medewerkers kunt beperken.

Download de whitepaper

Hoe werkt de RI&E?

Met de RI&E kiezen we samen de doelen en gewenste aanpak. Je hebt de keuze om de RI&E zelf uit te voeren, samen te doen of te laten verzorgen door Arbo Unie. Na de inventarisatie en de beoordeling van de risico’s adviseren onze deskundigen je over passende oplossingen, die deze risico’s verminderen of voorkomen en op die manier de inzetbaarheid vergroten. Arbo Unie beschikt over gecertificeerde deskundigen die de RI&E kunnen uitvoeren, begeleiden of toetsen.

Direct een prijs opvragen?

Weet welke maatregelen prioriteit hebben en het meeste effect sorteren.

Vraag offerte aan

Veel gestelde vragen over de RI&E

Is een RI&E verplicht?

Ja, de verplichting tot het opstellen van een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) geldt voor iedere werkgever ongeacht de omvang van het bedrijf. Naast het opstellen van de RI&E is een werkgever ook verplicht een plan van aanpak op te stellen. Bij de digitale RI&E-instrumenten is het plan van aanpak een vast onderdeel van de RI&E. (Bron: rie.nl)

 

Wanneer moet een RI&E een update krijgen?

Het beste zicht op risico’s houd je met een RI&E die up to date is. Dus verandert er iets in je organisatie overweeg dan altijd een update of een nieuwe inventarisatie.  Een verbouwing, verhuizing, het openen van een nieuwe locatie, een reorganisatie, structureel thuiswerken etc. zijn redenen om een RI&E te actualiseren. De Inspectie van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken gaat er in de praktijk vanuit dat het verstandig is om eens in de vijf jaar de RI&E te actualiseren.

Ik wil mijn RI&E laten toetsen. Waar kan ik dat aanvragen?

Voor vragen over Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E), werkplekonderzoeken, duurzame inzetbaarheid en zaken die met arbeidshygiëne en veiligheid op de werkvloer neem je contact op met ons team Preventie & Inzetbaarheid via (088) 272 60 25.

Offertes aanvragen? Dat kan hier:

Wat kost een RI&E?

Dit is afhankelijk van het type organisatie, in welke branche je opereert, op hoeveel locaties de activiteiten plaatsvinden en hoeveel werknemers je hebt. Al deze gegevens kun je invullen op dit offerte aanvraag formulier. Je ontvangt direct en snel een passende offerte van ons.

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Veiligheids-risico's

In diverse beroepen loop je het risico op een verhoogde blootstelling aan straling, geluid, chemische stoffen of biologische organismen. Maak gebruik van onze expertise.

PMO

Onderzoek de gezondheid van je werknemers en breng risico's in kaart, om zo de inzetbaarheid van kwetsbare groepen te verbeteren.

Keuringen

Je houdt zicht op de arbeidsrisico's en kunt de inzetbaarheid van je mensen optimaliseren.