1. Arbo Unie benoemt Gerjoke Wilmink tot voorzitter en Julia Wouters als lid van de Stichting Arbo Unie

Arbo Unie benoemt Gerjoke Wilmink tot voorzitter en Julia Wouters als lid van de Stichting Arbo Unie Nederland

Tijdens de bestuursvergadering van de Stichting Arbo Unie Nederland (StAUN) zijn op 2 juni 2022 Gerjoke Wilmink en Julia Wouters tot leden van de Stichting Arbo Unie Nederland benoemd.

Gerjoke en Julia

Vanwege het verlopen van de tweede termijn van Monika Milz volgt Gerjoke Wilmink haar op als voorzitter van het bestuur. Monika Milz was vanaf 21 mei 2014 betrokken bij Arbo Unie. StAUN lid Yvonne Kagchelland is al eerder gestopt en wordt nu opgevolgd door Julia Wouters. 

Gerjoke Wilmink is momenteel werkzaam als directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. Zij bekleedt hiernaast een aantal nevenfuncties, zoals onder andere lid Bestuur Huis van de Gezondheid, lid Raad van Toezicht Nationaal Fonds Kinderhulp en lid College van Beroep Stichting Reclame Code.

Quote Gerjoke Wilmink: “Vanuit mijn functies van werkgever en bestuurder van een gezondheidheidsfonds weet ik hoe belangrijk goed zorgen voor het welzijn en de gezondheid van werknemers is. Ik verheug me er op hier vanuit de StAUN aan te kunnen bijdragen.”

Julia Wouters is politicoloog en brengt zeer ruime politiek-bestuurlijke en beleidsmatige ervaring met zich mee. Zij adviseert vanuit haar Adviesbureau Bewust Authentiek organisaties op diversiteitsbeleid en inclusief werkgeverschap en coacht met name vrouwen om op een bewust authentieke manier hun volle potentie te bereiken en hun missie te verwezenlijken.

Quote Julia Wouters: “Ik verheug me erop om bij de Arbo Unie een bijdrage te kunnen leveren. Ik heb er vertrouwen in dat ik met mijn kennis en ervaring een goede aanvulling kan zijn op de geweldige mensen die Arbo Unie maken tot wat het is.”

Arbo Unie verwelkomt Gerjoke Wilmink en Julia Wouters als leden van de Stichting Arbo Unie Nederland en ziet uit naar hun waardevolle inbreng. De organisatie spreekt tegelijkertijd haar grote dank uit aan Monika Milz en Yvonne Kagchelland voor hun inzet en waardevolle bijdrage aan de Stichting. 

Deel deze pagina

Terug naar de homepage