1. Arbo Unie en Specialisterren sluiten intentieverklaring

Arbo Unie en Specialisterren sluiten intentieverklaring om gezamenlijk zoveel mogelijk sociale impact te kunnen maken!

Op woensdag 6 juli 2022 hebben Specialisterren en Arbo Unie een Impact Level Agreement (ILA) ondertekend, waarin de wederzijdse intentie is vastgelegd om zoveel mogelijk sociale impact te maken.

Intentieverklaring

Vanuit het MVO beleid neemt Arbo Unie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame samenleving. De samenwerking met Specialisterren is een mooi voorbeeld van hoe wij de vitaliteit en inzetbaarheid van mensen willen bevorderen en dat we actief betrokken zijn bij de ontwikkeling en het welzijn in onze samenleving.

De intentieverklaring

Met het Impact Level Agreement hebben Arbo Unie en Specialisterren het doel vastgelegd om gedurende de periode 2022 tot en met 2025 per jaar gemiddeld 8 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan te bieden. De partijen zullen in deze periode intensief samenwerken om de plaatsing, inzet en begeleiding optimaal te laten verlopen. 

Arbo Unie staat volledig achter de missie van Specialisterren om zoveel mogelijk talenten met autisme uit te laten blinken middels een passende, vaste baan. Door het afnemen van diensten bij Specialisterren en het intensief blijven afstemmen van een optimale samenwerking, draagt Arbo Unie proactief bij aan de missie van Specialisterren.

Om de samenwerking, die beter een partnerschap te noemen is, te optimaliseren en te intensiveren zijn de impact doelstellingen middels dit Impact Level Agreement vastgelegd.  

De eerste keer

Dit Impact Level Agreement heeft als doel om de kansengelijkheid op de arbeidsmarkt te vergroten. Het is de eerste keer dat een dergelijk Impact Level Agreement wordt ondertekend. Specialisterren is blij met Arbo Unie als Launching Partner. De oprichter van Specialisterren, Sjoerd van der Maaden: "Met dit Impact Level Agreement worden diensten direct aan impact gekoppeld en ontstaat er echt een partnerschap op basis van impact doelstellingen. Zo hopen we samen met Arbo Unie nog meer een brug te slaan tussen talentvolle mensen met autisme en hoogwaardige IT projecten en meer banen kansen te bieden voor deze groep mensen.”

Lisette van Breugel, bestuurder bij Arbo Unie: “Dit type partnership past heel goed bij Arbo Unie, juist omdat wij van aantoonbare betekenis willen zijn op het domein arbeid en gezondheid. Wij zijn overtuigd dat mensen inzetbaar en bevlogen blijven wanneer ze met passie hun werk kunnen doen.”

Ton Goedhart, senior service manager bij Arbo Unie, en al sinds 2020 voorstander van de samenwerking met Specialisterren: “Geweldig hoe we onze maatschappelijke betrokkenheid en IT dienstverlening aan elkaar kunnen koppelen. Ik ben trots dat we hiermee op een innovatieve manier de kwaliteit van onze dienstverlening kunnen vergroten.” 

Deel deze pagina

Terug naar de homepage