Extra geld tegen agressie in zorg

Publicatiedatum: 24 september 2013 11:11
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) trekt extra geld uit om agressie tegen werknemers in de zorg aan te pakken. Schippers maakte bekend dat ze nog eens 3,4 miljoen euro beschikbaar stelt om het actieplan veilig werken in de zorg beter in praktijk te brengen.

De boodschap van dat plan is duidelijk te maken dat ook geweld van bijvoorbeeld dementerenden en psychiatrisch patiënten tegen zorgpersoneel niet acceptabel is. Jaarlijks worden nu 100 instellingen ondersteund bij hun anti-agressiebeleid en dat worden er 200. ‘Agressie tegen zorgverleners is onacceptabel. Ook als agressie onderdeel is van het ziektebeeld, is het niet de bedoeling dat we dat normaal vinden. Iedereen heeft recht op een veilige werkplek’, vindt Schippers.

Agressie kan leiden tot minder werkplezier, onverschilligheid, slechter functioneren, verzuim, burnoutklachten en soms ook tot een posttraumatisch stresssyndroom.

 

Bron: Arbo Magazine

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee