Minister Asscher: ‘Pak ongezonde werkdruk aan’

Publicatiedatum: 04 juni 2013 10:17
Uit onderzoek van TNO blijkt dat vier op de tien werknemers in Nederland het gevoel hebben veel te moeten doen en erg snel te moeten werken. Ruim één op de acht werknemers heeft last van burn-outklachten.

Werkdruk wordt door werknemers en werkgevers het meest genoemd als achterliggende oorzaak van ziekteverzuim door het werk. Dat meldde minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) onlangs op de eerste bijeenkomst van het Forum Gezond en Veilig Werken. Het forum wordt door het ministerie georganiseerd. Werkgevers en werknemers, deskundigen en verzekeraars wisselen hier ervaringen uit. „Ik zie de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting als één van de grote uitdagingen waar we de komende jaren voor staan. Om te voorkomen dat mensen ziek worden van de werkdruk. Om te zorgen dat mensen gezond, en met plezier, door kunnen blijven werken”, aldus Asscher.

De minister pleit voor een brede aanpak van het psychosociale arbeidsbelasting: „Niet alleen met maatregelen uit Den Haag, maar vooral met aanpassingen op de werkvloer.”

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee