1 maart complimentendag

Publicatiedatum: 01 maart 2011 00:00
Vandaag is alweer de negende nationale complimentendag.

Ieder mens heeft behoefte aan persoonlijke waardering voor het werk dat hij doet. Toch blijkt dat 42% zelden een compliment krijgt op het werk. Dit blijkt uit een internetpeiling onder 294 werknemers op de website van Arbo Unie.

Een oprecht en persoonlijk compliment kost niets, maar heeft een enorm effect op de ontvanger. Want niets stimuleert meer, geeft meer energie, voorkomt ziekteverzuim en brengt betrokkenheid en productiviteit sneller omhoog dan oprecht getoonde waardering.

Maar let op! Het omgekeerde is ook waar. 'Gebrek aan waardering is namelijk de primaire reden waarom werknemers gedemotiveerd raken en op zoek gaan naar een andere baan', aldus Jan van den Hoogen, arbeids- en organisatiedeskundige van Arbo Unie B.V. 'De laatste salarisverhoging kunnen we ons moeilijk herinneren, maar dat gemeende compliment wel'.

Complimenten worden vooral gegeven voor speciale diensten en uitzonderlijke prestaties. Maar ook het 'normale' werk moet gewaardeerd worden. Dit mag best wel eens tussendoor genoemd worden. Het geven van een compliment geeft namelijk ook voldoening; je ziet iemand voor je ogen groeien.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee