Derde Port Health Centre Moerdijk van start

Publicatiedatum: 16 december 2013 15:40
Op 1 januari 2014 gaat een derde Port Health Centre in Moerdijk van start. Dit betekent dat medische zorg en kennis direct naast de deur voor bedrijven op het haven- en industrieterrein is georganiseerd. In een nauwe samenwerking tussen brandweer, politie én medische zorg vanuit een pand, wordt een veiligere en gezondere werkomgeving geborgd.

Samenwerken aan veiligheid

Aanleiding voor de komst van het Port Health Centre in Moerdijk is de brand bij Chemie-Pack in 2011. Veiligheidsregio Midden- en West Brabant, GGD West-Brabant, bedrijfsleven, havenschap en gemeente Moerdijk wilden de eerste lijns zorg onder handbereik hebben. In geval van een incident kun je daardoor snel en van dichtbij handelen. Om de veiligheid van circa 10.000 werknemers in Moerdijk te verbeteren is gekozen voor Port Health Centre, dat is gespecialiseerd in medische zorg gericht op industrie bij havens.

Port Health Centre, dochter van Arbo Unie, heeft veel toegepaste kennis rondom behandeling van incidenten op de werkvloer en veel kennis van gevaarlijke stoffen. Flip Kaster, directeur Port Health Centre: "Sinds 2008 zijn wij met ongevallenbegeleiding voor bedrijven en een huisartsenpost gevestigd in Rotterdam en de Botlek. Als medisch specialisten voor de maritieme en industriële sector bieden wij acute medische zorg bij bedrijfsongevallen en chemische ongelukken. Dat we deze gecombineerde zorg ook in Moerdijk kunnen gaan leveren, is een teken dat deze unieke vorm van samenwerking tussen politie, brandweer en Port Health Centre resultaat oplevert".

Port Health Centre Moerdijk verleent 24/7 zorg voor werknemers op het haven- en industrieterrein. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de huisartsen in de directe omgeving. Het Port Health Centre verricht daarnaast ook medische keuringen, verstrekt reisadvies en -vaccinaties en geeft voorlichtings- en trainingsprogramma's. Deze werkwijze wordt na drie jaar beoordeeld , waarna besloten wordt of het een permanente oplossing wordt.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee