PMO draagt bij aan werkvermogen

Publicatiedatum: 06 februari 2014 08:50
De gezondheid van mensen in Nederland kan nog veel beter. Bedrijfsartsen spelen hierbij een belangrijke rol. Zij hebben een sleutelpositie bij het organiseren en uitvoeren van Preventief Medisch Onderzoek (PMO) bij werkende mensen. Zo dragen zij bij aan het werkvermogen en de duurzame inzetbaarheid van de (beroeps)bevolking in Nederland.

Dit zei NVAB-voorzitter Jurriaan Penders 5 februari 2014 op de startconferentie van het programma ‘Alles is gezondheid’. In dit Nationale Programma Preventie maken organisaties afspraken om een beweging op gang te brengen die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland.

Het PMO is een belangrijk instrument om de groei van het aantal chronisch zieken te keren en gezondheidsverschillen tussen groepen mensen te verkleinen. Een periodiek ingezet, doelgericht PMO draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van werkende mensen.

 

PMO Arbo Unie 

 

 

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee