Workshop Optimaal Werken in onregelmatige diensten

Werken in roosterdiensten, ploegendiensten, 24-uurdiensten of andere vormen van werken in onregelmatige diensten vraagt veel van de werknemer. Werken op momenten dat het lichaam in slaapstand staat en rusten op de momenten dat het lichaam in een actieve stand staat en de voortdurende aanpassing aan de werktijden, geeft een verstoring van de biologische klok en allerlei processen in ons lichaam. Met veiligheidsrisico’s door vermoeidheid en gezondheidsrisico’s, zoals overgewicht, diabetes, verhoogd cholesterol, als gevolg. Bovendien heeft het werken in ploegendiensten een negatief effect op gezond gedrag, met een versterkend effect op de risico’s van het werken in de late avond, de nacht en van de afwisseling van ochtend-, middag- en nachtdiensten.
Wanneer 19 mei 2015 13:30 - 17:00
Waar Arbo Unie Eindhoven
Anderlechtstraat 17 Eindhoven
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal, iCal

Wil je meer weten over het programma of je aanmelden voor de training? Stuur dan een e-mail naar advies.eindhoven@arbounie.nl.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee