Banner Werken als bedrijfsarts

"Dit werk verbreedt je blik op de wereld"

Saskia Vollema, bedrijfsarts bij Arbo Unie:

“Mijn baan biedt me zó veel variatie. Neem alleen al deze week: natuurlijk houd ik spreekuur en voer ik keuringen en periodieke medische onderzoeken uit. Maar ik lever ook een bijdrage aan een aanbesteding. Schuif aan in een sociaal-medisch team en bij een MT-sessie van een klant. Heb overleg met een medisch adviseur voor de scheepvaart. En ik bezoek een ict-afdeling, om te bekijken wat ze met onze adviezen over ergonomie hebben gedaan.”

Nieuwe uitdagingen en ervaringen

“Na 23 jaar kan ik uit ervaring zeggen dat Arbo Unie je ook alle ruimte biedt om nieuwe uitdagingen en ervaringen op te zoeken. Onze klantenportefeuille is zó breed en gevarieerd – als je toe bent aan iets nieuws, zijn er altijd mogelijkheden. Bijvoorbeeld een nieuwe klantengroep. Of een andere branche. En anders kun je kiezen voor specialisatie, zoals begeleiding van werknemers of advies aan organisaties. Of een specifiek werkterrein: zwangerschap en werk, toxicologie of psychische klachten.”

Uiteenlopende bedrijfsvloeren

“Zo heb ik me verdiept in organisatieadvies. Daar heb ik een eenjarige masterclass Bedrijfskunde voor gedaan op Nyenrode. En ik focus op de scheepvaart, met name het loodswezen. Dan sta je bij werkplekbezoek ineens op het dek van een schip dat grote zeeschepen veilig naar de haven loodst. Zo heb je als bedrijfsarts te maken met tal van mensen en werkzaamheden, op zeer uiteenlopende bedrijfsvloeren. In die zin verbreedt dit werk je blik op de wereld.”

Meer weten?

Arbo Unie als werkgever

Daarom Arbo Unie

Werken bij Arbo Unie

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee