Banner werken als bedrijfsarts in opleiding

"Ik wil van betekenis zijn in iemands herstelproces"

Rebecca Korbee, bedrijfsarts in opleiding bij Arbo Unie:

“Als basisarts was ik aanvankelijk zoekende: welke specialisatie past nu echt bij mij? Ik heb een jaar in het ziekenhuis gewerkt, bij interne geneeskunde. Daar kwam ik tot de conclusie dat ik een grotere rol wil spelen in het herstelproces dan in een klinische omgeving mogelijk is. Tijdens de opname is er amper tijd en ruimte voor de persoon tegenover je en erna is er vrijwel geen contact meer. Terwijl je zoveel méér kunt betekenen als je de werkomgeving en privésituatie erbij betrekt. Bovendien zit er een zakelijk aspect aan wat je als bedrijfsarts met je medische kennis doet. Dat vind ik verfrissend.”

Werken en leren op een hoog niveau

“Ik ben heel blij dat ik me binnen Arbo Unie kan ontwikkelen tot geregistreerd bedrijfsarts. Ik volg de vierjarige opleiding Bedrijfsgeneeskunde, die werken en leren combineert. Zo leer ik het vak in de praktijk. Dat ik dit bij een bekende, landelijk opererende arbodienst doe, betekent naast een mooie klantenportefeuille ook een hoog kwaliteitsniveau. Vooral de multidisciplinaire samenwerking vind ik daarbij een groot pluspunt. Zo kan ik altijd overleggen met een arbeidshygiënist, een psycholoog, een arbeids- en organisatiedeskundige of een veiligheidskundige. Al die expertise is hier in huis.”

Veelzijdig vak

“Bedrijfsarts is een heel veelzijdig vak. Naast arts ben je ook coach en adviseur. Bovendien heb je niet alleen te maken met werknemers, maar ook met leidinggevenden en HR-afdelingen. En je begeleidt mensen niet alleen tijdens hun herstelproces, maar houd je bijvoorbeeld ook bezig met hun gedrag binnen een organisatie. Hierbij bied je de ene keer fysieke en de andere keer psychosociale begeleiding. Die variatie komt voort uit je klantenportefeuille: ik kom bijvoorbeeld in onderwijsinstellingen en gemeenten, maar ook in industriële bedrijven. De vraagstukken waar je mee te maken krijgt verschillen sterk per organisatie. Dit maakt het vak juist zo boeiend.”

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee