optimaal aan de slag

De meeste mensen zijn van nature bereid om er ‘iets van te maken’. Of je nu een bouwvakker bent, een grafisch ontwerper of een belastingconsulent, aan het einde van de dag wil je het gevoel hebben dat je iets nuttigs gedaan hebt.

Om ‘er iets van te maken’ is geen instantie nodig die je dat leert. Hoogstens een partij die mensen ondersteunt bij die aangeboren eigenschap.

Werknemers inspireren, laten groeien, hun betrokkenheid vergroten - dat is vooral van belang wanneer ze daarmee hun mogelijkheden zo optimaal mogelijk benutten.

Havenbedrijf Rotterdam

Sociale veiligheid / ongewenste omgangsvormen

Als werkgever wil je dat je werknemers zich prettig in de organisatie voelen. Als werkgever bent u mede verantwoordelijk voor het creëren van het juiste werkklimaat. Dit betekent een open en veilige cultuur waarin medewerkers optimaal kunnen functioneren.

De sociale veiligheid kan beïnvloed worden door ongewenste omgangsvormen. Hierbij valt te denken aan seksuele intimidatie, discriminatie, agressie & geweld en pesten.

Als werkgever streef je naar een sociaal veilige omgeving. Om deze veiligheid te kunnen bieden is het van belang om signalen te herkennen en oplossingen te bieden. De stap voor de werknemer om over dit onderwerp te praten met zijn werkgever is groot. Om deze stap mogelijk te maken en de werknemer en werkgever hierbij te helpen, zet Arbo Unie de vertrouwenspersoon in.

De vertrouwenspersoon van Arbo Unie denkt mee, adviseert en helpt bij het inschatten en oplossen van de ongewenste omgangsvormen.

Als u als werknemer last heeft van ongewenste omgangsvormen en uw organisatie heeft met Arbo Unie een overeenkomst voor de vertrouwenspersoon afgesloten, dan kunt u contact opnemen via het algemene mailadres: vertrouwenspersoon@arbounie.nl of bellen naar het centrale nummer: 088-2726026.

Onze vertrouwenspersonen waarborgen hierbij altijd de privacy van de werknemer. Zo werken we samen aan een sociale veiligheid waardoor iedereen optimaal aan de slag kan.

Voorkom pesten op het werk

infographic pesten

 

Pesten op het werk komt vaker voor dan je denkt.
Tijd om er iets aan te doen.

Lees hier onze tips

Polshoogte

banner polshoogte 224


Werknemers krijgen inzicht in
hun 
levensstijl en worden
uitgedaagd om
hier aan te
werken.

Lees meer

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee