Werkomstandigheden

WerkomstandighedenIn iedere organisatie zijn er mogelijke risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid. Bij veiligheid denk je aan bescherming en regels voor het omgaan met gevaarlijke stoffen. Bij gezondheid kijk je vooral naar werk- en rusttijden, lichamelijke belasting en naar de balans tussen privé en werk.

Belasting

Het is zinvol om voortdurend de balans tussen de belasting en de belastbaarheid van je werknemers te vinden. Bijvoorbeeld als bij ouderen de belasting te zwaar wordt en er fysieke of mentale problemen ontstaan. Overbelasting is een vijand van de productiviteit. En onderbelasting trouwens ook. Als werkgever kun je hier samen met je werknemers evenwicht in brengen, bijvoorbeeld met aangepaste tijden, training en voorlichting.

Belastbaarheid

Bij Optimaal Werken verschuift de nadruk van ‘het terugdringen van de werkbelasting’ naar ‘het versterken van de belastbaarheid’ van werknemers. Werknemers kunnen fysiek en mentaal meer aan als zij gezond zijn en zich betrokken en gewaardeerd voelen. Arbo Unie ondersteunt je organisatie met diverse programma’s op maat, zoals leefstijlcoaching en inzetbaarheidstrainingen.

Meer weten?

Bel naar 030 710 7000 of maak hier uw interesse kenbaar. 

Welke diensten je kunt inzetten vind je bij
Veilig aan de slag
Gezond aan de slag

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee