gezond aan de slag

Wie gezond is, werkt met meer energie. En met meer plezier. Niet alleen prettig voor de werknemer, ook voor de werkgever. Aan die gezondheid kunnen ze allebei wat doen. De een bijvoorbeeld door gezond te eten en voldoende te bewegen. De ander door te zorgen voor een gezonde werkomgeving. Zo krijg je fitte medewerkers. In een fitte organisatie.

Saltomontessorischool de trinoom

Preventief medisch onderzoek

Het is goed om de gezondheid en vitaliteit van de medewerker regelmatig te laten onderzoeken. Het werkvermogen, de eventuele gezondheidsrisico’s en de leefstijl worden met het preventief medisch onderzoek in kaart gebracht.

Een preventief medisch onderzoek (PMO) onderzoekt de status van de gezondheid van de medewerkers en brengt risico’s in kaart.

Elke medewerker heeft periodiek recht op dit arbeidsgezondheidskundig onderzoek. Deelname is vrijwillig. De uitkomsten van het onderzoek stimuleren gezond gedrag van de medewerker.

Onderzoeksopzet

Met het aanbieden van het PMO voldoe je als werkgever aan de wettelijke verplichting om periodiek een gezondheidsonderzoek aan te bieden. De werkgever bepaalt in overleg met de personeelsvertegenwoordiging of de specialist van Arbo Unie de frequentie.

Het PMO bestaat uit een medisch onderzoek eventueel aangevuld met een een vragenlijst. De invulling van het medisch onderzoek wordt samen met de werkgever bepaald. Het organiseren van een PMO op locatie is voor Arbo Unie geen probleem. Dat is wel zo makkelijk voor werkgever en werknemer. Zo gaat iedereen veilig en gekeurd aan de slag.

Polshoogte

banner polshoogte 224

 

Werknemers krijgen inzicht in
hun levensstijl en worden
uitgedaagd om 
hier aan te
werken.

Lees meer 

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee