veilig aan de slag

Of je mensen aan een bureau voor een beeldscherm werken, langs de weg werken, in aanraking komen met chemische stoffen of radioactieve straling; iedere werksituatie en -omgeving kent veiligheidsrisico's. Als werkgever wil je die risico's vermijden of ze tot een minimum beperken.

Arbo Unie brengt risico's in kaart en helpt je ze te beperken of te voorkomen. Hoe veiliger het werk, hoe minder ongevallen en verzuim. En minder verzuim betekent; meer productiviteit en duurzame inzetbaarheid.

PPG Coatings B.V.

Elektromagnetische-straling

Als werkgever wil je dat je medewerkers veilig aan de slag zijn. Ook de beroepsgroepen met een verhoogd risico zoals lasser, metaalwerker en elektricien. Zij hebben kans op een verhoogde blootstelling aan elektromagnetische straling.

Mogelijke gevolgen van blootstelling aan hoge stralingsfrequenties is de opwarming van het lichaam waarvoor de hersens en de ogen extra gevoelig zijn. Blootstelling aan lage stralingsfrequenties kunnen in het lichaam elektrische stroom opwekken met als gevolg spiersamentrekkingen en lichtflitsen in het oog. Als werkgever wil je dit voorkomen of tot een minimum beperken.

Het toetsen van de stralingslimieten en het inventariseren van de bronnen is specialistisch werk. Arbo Unie helpt bij het in kaart brengen van elektromagnetische velden (EMV) in de werkomgeving. Daarin meten we de veldsterkte en beoordelen we het risico en toetsen dit aan de geldende normen. Op basis van deze metingen geven we gericht advies over de relatie tussen het werk en de daarbij behorende risico’s en helpen we deze te beperken. Zo kan iedereen veilig aan de slag.

RI & E test

Ri&e test

De Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) helpt je om de gezondheidsrisico’s gestructureerd in kaart te brengen.

Doe de test en ontdek hoe jouw organisatie er voor staat.


Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee